Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Peutermelk niet noodzakelijk

Peutermelk niet noodzakelijk

Peutermelk, groeimelk, dreumesmelk; allemaal namen voor melk waarvan de fabrikanten suggereren dat het gezonder is dan gewone melk. Maar wetenschappers vinden dat onzin. Moedermelk is het beste voor baby’s. Daarom adviseert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de eerste 2 jaar borstvoeding te geven.

Geen koemelk tot 1 jaar

Baby’s mogen geen koemelk drinken voor hun eerste verjaardag. Daar kunnen ze namelijk ernstige buikklachten van krijgen. Dat komt door de hoeveelheid eiwit. Dat is ook best logisch, want hoe sneller een pasgeboren dier groeit, hoe meer eiwit er in de melk moet zitten. En kalfjes groeien nu eenmaal veel sneller dan onze baby’s. Baby’s die geen borstvoeding krijgen, krijgen speciale babymelk: opvolgmelk. Maar dan wel tot zijn eerste verjaardag.

Peutermelk

Als baby’s ouder dan 1 jaar zijn, mag de opvolgmelk vervangen worden door gewone koemelk. Peutermelk is niet nodig, ook al suggereren de fabrikanten dat het gezonder is dan gewone melk. Ze zeggen namelijk dat de samenstelling beter zou aansluiten bij de voedingsbehoefte van kinderen.

Voedingsstoffen

Nu zitten er in peutermelk een aantal voedingsstoffen die Europese kinderen vaak niet genoeg binnenkrijgen. Te denken valt aan jodium, ijzer, vitamine D en omega-vetzuren. Maar het zijn zulke kleine hoeveelheden, dat het effect ervan veel te klein is. Een gezonde en gevarieerde voeding kan deze voedingsstoffen wel in de juiste hoeveelheden geven. Dat maakt peutermelk zeker niet beter dan gewone koemelk. Kinderen tot 4 jaar hebben wel extra vitamine D nodig. Die kun je geven in de vorm van druppeltjes of pilletjes.

Bron: consumentenbond.nl

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance