Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Nederlanders lopen meer dan gedacht

Nederlanders lopen meer dan gedacht

Volgens officiële cijfers van het ministerie van Infrastructuur en milieu en het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) lopen mensen gemiddeld 0,49 kilometer per dag. Maar in werkelijkheid is dat 2 keer zoveel.

In en om het huis

Kennisplatform voor mobiliteit CROW-KpVV concludeert na een analyse van bestaande onderzoeken na loopgedrag dat mensen bijna een kilometer per dag lopen. Dat komt omdat wandelingen in en om het huis niet in de statistieken worden meegenomen. Onderzoeker Jurgen de Haan zei in De Telegraaf: “ Lopen moet serieuzer worden genomen. Helemaal ook omdat de helft van de Nederlanders geen auto tot zijn beschikking heeft. Als deze mensen eropuit willen, zijn ze vaak afhankelijk van fietsen of lopen.”

Stappen tellen

Om zeker te weten hoeveel je per dag loopt, kun je een activity tracker met stappenteller-functie gebruiken. Dit is een heel klein apparaatje dat je om je pols draagt of in je broekzak kunt stoppen. Hij meet precies hoeveel stappen je zet en welke afstand je aflegt. Ook wordt de bewegingstijd gemeten. Zo weet je dus precies of je voldoende beweegt. Zo’n activity tracker kan je met dit inzicht ook ongemerkt stimuleren om meer te gaan bewegen.

Bron: nu.nl

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance