Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Mondwater niet nodig

Mondwater niet nodig

Na ons artikel over flossen, waarin stond dat flossen helemaal niet noodzakelijk is voor een goede mondhygiëne, is ook het gebruik van mondwater onder de loep genomen. MKA-chirurg (Mondziekten, Kaak- en Aangezicht) en hoogleraar Orale impantologie bij het Radboudumc Gert Meijer zegt dat mondwaters van de drogist eigenlijk weggegooid geld zijn. Mondwaters voor een frisse en gezonde mond zijn niet voldoende voor een gezonde mondverzorging.

Tandenpoetsen

Tandenpoetsen is toch echt het belangrijkste onderdeel van een goede mondverzorging. De meeste bacteriën worden al poetsend verwijderd. Meijer vergelijkt het met de afwas: “ Je kunt je vieze bord wel onder de kraan houden, maar het wordt pas echt schoon als je het met een borstel schrobt.” Dus dagelijks 2 keer 2 minuten lang tandenpoetsen is voldoende.

Antibacteriële mondwaters?

Uit een onderzoek van een paar jaar terug blijkt ook dat de meeste mondwaters helemaal niet antibacterieel zijn, terwijl de producent dat wel claimt. Dat bleek uit een onderzoek van tandexperts aan de Universiteit van Groningen. Mondwaters met alcohol kun je ook het beste helemaal vermijden, omdat die volgens de hoogleraar het mondslijmvlies beschadigen.

Bronnen: margriet.nl en laboral.info

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance