Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Bedplassen? Plaswekker!

Bedplassen? Plaswekker!

Nagenoeg alle kinderen van 6 jaar blijven ’s nachts droog. Toch zijn er kinderen die nog wel eens een ongelukje in bed hebben. Niet alleen jonge kinderen, maar ook pubers en zelfs volwassenen kunnen last hebben van bedplassen. Hier zijn verschillende oorzaken voor en gelukkig ook verschillende oplossingen.

Bedplassen is erg vervelend. Niemand vindt het fijn om ’s nachts ineens wakker te worden in een nat bed. Daarnaast speelt schaamte ook een grote rol want ’s nachts in bed plassen, dat doet toch niemand? Gelukkig is er de plaswekker!

Plaswekker

Met een plaswekker kun je een plaswekker-training starten. Een plaswekker is een alarm dat jou of je kind wakker maakt zodra er wat urine gedetecteerd wordt. De urine wordt gedetecteerd door de sensor van een speciaal sensorbroekje. Bij de eerste druppels urine geeft de sensor een signaal af aan de plaswekker, die vervolgens afgaat. Door het wakker worden sluit de sluitspier van de urinebuis zich als reflex, waardoor de volledige plas op het toilet gepleegd kan worden. Door dit steeds te herhalen, leer je jezelf of je kind onbewust om ’s nachts zindelijk te blijven.

Effectieve plaswekker-training

Wanneer jij of je kind 2 aaneengesloten weken droog blijft, kun je het proberen zonder plaswekker. 90% van de mensen die een plaswekker gebruiken is binnen 2 maanden af van het bedplassen.

Droog bed

Wil je helemaal zeker zijn van een droog bed? Dan kun je ook een waterdichte matrasbeschermer gebruiken. Deze beschermers laten geen vocht door, dus je matras blijft droog. De matrasbeschermers van AeroSleep en AirgoSafe hebben ook nog een ventilerende laag, waardoor je niet meer gaat zweten ’s nachts.

Incontinentie

Als incontinentie overdag ook een probleem is, kun je baat hebben bij bekkentherapie of bekkenfysiotherapie. In de tussentijd is het wel zo fijn om incontinentiemateriaal te dragen, zoals een inlegkruisje. Een gewoon maandverband wordt afgeraden, vanwege het materiaal en lagere absorptievermogen.

Bron (o.a.): Kenniscentrum Bedplassen

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance