autorijden en zwangerschap

Autorijden en zwangerschap: tips voor veiligheid

Veel moeders in wording houden zich bezig met hoe ze straks hun kwetsbare baby veilig in de auto kunnen vervoeren, maar ook in de buik zijn baby’s natuurlijk erg kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het belangrijk om als zwangere vrouw een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen rondom autorijden en zwangerschap. Dit zijn simpele maatregelen, die voor veel meer verkeersveiligheid kunnen zorgen.

Tip 1 – Draag altijd een autogordel

Het is belangrijk om altijd een autogordel te dragen. Wanneer de buik groter wordt, is het belangrijk om goed op te letten hoe u de autogordel draagt. Draag deze altijd onder uw buik en niet op de buik. Zorg er daarbij voor dat de autogordel tussen uw borsten valt. Er zijn speciale autogordelgeleiders die ervoor zorgen dat de autogordel altijd op de juiste positie blijft, voor de veiligheid van u en uw ongeboren kindje.

Tip 2 – Airbags

Schakel de airbags nooit uit. Maar zet uw autostoel zo ver mogelijk naar achteren. Zo wordt u toch beschermd door de airbag, zonder dat het een te grote impact op uw ongeboren baby zou hebben.

Tip 3 – Uitgerust de weg op

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste auto-ongelukken met zwangere vrouwen gebeuren wanneer zij in het tweede semester zitten. Waarschijnlijk komt dat door hormonen die de zwangere vrouw moe maken. Zorg er daarom voor dat u altijd uitgerust de weg opgaat.

Bron: Oudersvannu

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *