type 2 diabetes glucose meten diabetespatiënten - DeGezondheidsblog

1 op 3 mensen met type 2 diabetes verandert leefstijl niet

34 procent van de mensen met type 2 diabetes geeft aan dat hun leefstijl niet is veranderd na de diagnose, zo blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK. En dat is zonde, omdat je hiermee de effecten op je gezondheid kunt verminderen.

Resultaten

Van alle type 2 diabetes patiënten heeft 83 procent overgewicht, waarbij 42 procent van alle patiënten een BMI hoger dan 30 heeft. De minderheid volgt een dieet. Een derde geeft aan meer te willen gaan bewegen en nog een derde zegt meer te gaan letten op gezonde voeding.

Het onderzoek geeft ook inzicht in de samenstelling van de groep diabetespatiënten. Zo bestaat de groep voor 55 procent uit mannen en komt het vaker voor bij laagopgeleiden. Ongeveer 81 procent gebruikt medicijnen. Vaak is dat om het glucosegehalte op peil te houden. Dit kun je controleren met een glucosemeter.

Medicijngebruik verminderen dankzij gezonder leven

Een gezondere leefstijl bij type 2 diabetes kan ervoor zorgen dat je minder medicijnen hoeft te gebruiken. Hierdoor beperk je de kans op bijwerkingen door medicijngebruik en kun je ook het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Door te kiezen voor gezonde voeding en voldoende te bewegen voel je je ook nog eens fitter en kun je een gezond(er) gewicht bereiken.

Bron: nu.nl

Meer weten over diabetes?

Shopvoorgezondheid is een webshop, gespecialiseerd in producten op het gebied van gezondheid, veiligheid en wellness. In het assortiment vind je allerlei gezondheidsartikelen, zoals glucosemeters, bloeddrukmeters, daglichtlampen en luchtbevochtigers. Alles voor een goed en gezond leven!

Wil je meer informatie over gezonder leven of heb je een persoonlijk productadvies nodig? Neem contact met ons op en wij helpen je verder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *