Wintertips bij psoriasis - Blog Shopvoorgezondheid - Shopvoorgezondheid
Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Wintertips bij psoriasis

Wintertips bij psoriasis

Mensen met psoriasis zien vaak op tegen de winter. Dat komt omdat de winterse kou, lage luchtvochtigheid en hoge binnentemperaturen de symptomen van psoriasis kunnen verergeren. De huid droogt uit en er ontstaan pijnlijke scheurtjes en kloofjes. Ook door het gebrek aan zonlicht in de wintermaanden kunnen de klachten verergeren. Speciaal voor jou hebben wij daarom 6 wintertips bij psoriasis.

Tip 1 – Gebruik een vochtinbrengende crème

Met een vochtinbrengende crème houd je je huid gehydrateerd tijdens de winterse dagen. Het maakt de huid zachter en helpt bij het voorkomen van scheurtjes en kloofjes.

Tip 2 – Draag handschoenen

Bescherm de huid van je handen door altijd handschoenen te dragen als je naar buiten gaat. Zo blijf je lekker warm en voorkom je drogen handen door de kou.

Tip 3 – Doe een lippenbalsem op

Smeer je lippen in met een lippenbalsem. Dit helpt tegen schrale en gesprongen lippen.

Tip 4 – Neem een korte douche

Hoe verleidelijk het ook is: douche niet te lang en te heet. Hierdoor verdwijnt de natuurlijke vetlaag van de huid die uitdroging tegengaat.

Tip 5 – Haal een luchtbevochtiger in huis

De verwarming veroorzaakt droge lucht in huis en dat is niet goed voor onze huid. Met een luchtbevochtiger kun je makkelijk de luchtvochtigheid in de ruimte op peil houden.

Tip 6 – Ga voor een UV-behandeling

Lichttherapie kan uitkomst bieden bij psoriasis. Vaak kun je hiervoor in het ziekenhuis terecht, maar er zijn ook UV-lampen voor thuisgebruik. Zo is er een speciale UVB-lichttherapielamp in de vorm van een kam, waarmee je plekken zoals de hoofdhuid, ellebogen, oksels en knieholten thuis kunt behandelen.

Meer advies nodig?

Wij hopen dat deze tips je helpen om de winter ook met psoriasis goed door te komen. Verergeren de psoriasis-symptomen toch? Vraag dan om advies van een specialist.

Bron: gezondheid.be

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance