psoriasis - wereld psoriasis dag

Wereld Psoriasis Dag

Wereld Psoriasis Dag is sinds 2004 een jaarlijks terugkerende themadag op 29 oktober, gewijd aan mensen met psoriasis of psoriatische artritis. Deze dag is door mensen met psoriasis zelf in het leven geroepen, om zo meer bekendheid te geven aan psoriasis: een immuunziekte waar wereldwijd zo’n 125 miljoen mensen aan lijden.

Doelen van Wereld Psoriasis Dag

De International Federation of Psoriasis Associations (IFPA) zit achter deze speciale dag. Dit is een international organisatie die bestaat uit allerlei nationale psoriasisverenigingen wereldwijd. Wereld Psoriasis Dag heeft verschillende doelen. Zo willen psoriasispatiënten anderen laten weten dat zij niet de enigen zijn met psoriasis. Ze willen ook mensen die geen psoriasis hebben, informeren over de ziekte: er wordt namelijk nog veel onterecht gedacht dat psoriasis een besmettelijke huidziekte is. Daarnaast hopen de mensen achter Wereld Psoriasis Dag de toegankelijkheid voor behandeling van psoriasis te verbeteren.

Psoriasis behandeling

Veel behandelmethoden van psoriasis zijn echt medisch. Daarvoor moeten psoriasispatiënten bij hun specialist zijn. Maar er is ook lichttherapie tegen psoriasis waarmee thuis symptomen bestreden kunnen worden. Met speciale UV-lampen met UVA- of UVB-licht kunnen mensen dan thuis psoriasis behandelen.

Bron: worldpsoriasisday.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *