Wereld Psoriasis Dag 2016

Wereld Psoriasis Dag is sinds 2004 een jaarlijks terugkerende themadag op 29 oktober, gewijd aan mensen met psoriasis of psoriatische artritis. Deze dag is door mensen met psoriasis zelf in het leven geroepen, om zo meer bekendheid te geven aan psoriasis: een immuunziekte waar wereldwijd zo’n 125 miljoen mensen aan lijden.

Doelen van Wereld Psoriasis Dag

Achter Wereld Psoriasis Dag zit de International Federation of Psoriasis Associations (IFPA). Dit is een international organisatie die bestaat uit allerlei nationale psoriasisverenigingen wereldwijd. Wereld Psoriasis Dag heeft verschillende doelen. Zo willen psoriasispatiënten anderen laten weten dat zij niet de enigen zijn met psoriasis. Ze willen ook mensen die geen psoriasis hebben, informeren over de ziekte: er wordt namelijk nog veel onterecht gedacht dat psoriasis een besmettelijke huidziekte is. Daarnaast hopen de mensen achter Wereld Psoriasis Dag de toegankelijkheid voor behandeling van psoriasis te verbeteren.

Psoriasis behandeling

VPhilips BlueControleel behandelmethoden van psoriasis zijn echt medisch. Daarvoor moeten psoriasispatiënten bij hun specialist zijn. Maar daarnaast bestaat ook lichttherapie tegen psoriasis die mensen thuis kunnen volgen. Met speciale UV-lampen met UVA- of UVB-licht kunnen mensen dan thuis psoriasis behandelen. En sinds vorig jaar is er ook een revolutionaire behandeling voor psoriasis! De Philips BlueControl. Dit is een mobiel, klein lichttherapie-apparaatje dat door middel van speciaal blauw licht psoriasis kan behandelen. Met wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat de BlueControl erg effectief is en klachten al binnen enkele weken kan verminderen. Helaas werkt het voor 16% van de mensen met psoriasis niet, maar het is het proberen waard. Vooral nu u de Philips BlueControl 90 dagen gratis mag uitproberen. Werkt het niet? Dan stuurt u de BlueControl gewoon terug en krijgt u uw geld terug. Deze actie is heel 2016 geldig bij Shopvoorgezondheid.

Bron: worldpsoriasisday.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *