Hooikoorts_foto_degezondheidsblog

Wat te doen tegen hooikoorts?

De lente staat bekend als het seizoen voor hooikoorts, maar ook tijdens een zachte winter kunnen er veel pollen in de lucht hangen. Door de lenteachtige dagen in februari kun je dit jaar al extra vroeg hooikoortsklachten hebben. Gelukkig kun je er wel wat aan doen, zoals een luchtreiniger plaatsen.

Een loopneus, jeukende of geïrriteerde ogen, een kriebel in de keel en een benauwd gevoel: allemaal symptomen die in het pollenseizoen voorkomen. Dit jaar komen bomensoorten als de zwarte en witte Els, berk en hazelaar al vroeg in bloei, wat voor een pollenpiek zorgt. Heb je een gevoeligheid voor pollen? Dan kun je een paar dingen doen om hooikoorts symptomen in de winter – maar ook in de lente en zomer natuurlijk – te verminderen.

Tip 1 – Gebruik een luchtreiniger met ionisator

In de winter zijn we vaker binnen, maar ook binnenhuis kan stuifmeel van bomen en planten door de lucht zweven. Een luchtreiniger met ionisator helpt om het binnenklimaat te verbeteren. Dit apparaat zorgt voor een betere luchtkwaliteit en gezondere lucht in huis of op kantoor door schadelijke (stof)deeltjes uit de lucht te filteren. Dat helpt bij allergieën, zoals hooikoorts, en luchtwegklachten.

Bij hooikoorts symptomen kun je het beste kiezen voor een luchtreiniger met HEPA-filter (HEPA = High Efficiency Particulate Absorbing). Dit filter vangt de kleinste stofdeeltjes op, zoals fijnstof, rook, bacteriën, schimmels en ook pollen. Het is wel belangrijk om het filter op tijd te vervangen, zodat je kunt blijven genieten van gezonde lucht en minder klachten door hooikoorts. Vaak is dit 1 keer per jaar nodig.

Tip 2 – Plaats een luchtwasser

Ook een luchtwasser kan verlichting bieden bij hooikoorts. Dit apparaat reinigt én bevochtigt de lucht. Vooral in de wintermaanden is de kans op droge lucht in huis groot, waardoor de luchtwegen geïrriteerd kunnen raken. Dit kan er ook voor zorgen dat de klachten van een pollenallergie verergeren. Met een luchtwasser zorg je snel voor gezonde lucht en de beste luchtvochtigheid in huis.

Tip 3 – Lichttherapie bij hooikoorts

Wist je dat ook lichttherapie kan helpen om hooikoortsklachten thuis te bestrijden? Gebruik bijvoorbeeld het Medisana Medinose 2 Slim anti-allergie apparaat. Dit apparaatje werkt met infrarood licht. Het rode licht maakt het neusslijmvlies minder vatbaar voor allergenen en zorgt ervoor dat een pollenallergie minder snel en minder heftig opspeelt.

Met de 3 tips hierboven kun je vervelende symptomen, zoals een loopneus, jeukende of geïrriteerde ogen, een kriebel in de keel en een benauwd gevoel tot een minimum beperken. En dat is natuurlijk wel zo prettig.

Meer tips?

Bekijk dit artikel voor nog meer tips bij hooikoortsklachten.

Wij helpen graag bij een gezonde leefstijl!

Shopvoorgezondheid is een webshop, gespecialiseerd in producten op het gebied van gezondheid, veiligheid en wellness. In ons assortiment vind je allerlei gezondheidsartikelen, zoals luchtreinigers, luchtwassers, glucosemeters, bloeddrukmeters en nog veel meer. En we helpen je graag met een persoonlijk productadvies. Tot snel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *