Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Hooikoorts? Wat is het precies

Hooikoorts? Wat is het precies

Af en toe waait het flink en dan kun je ze zien: stuifmeelwolken. Een aantal bomen en grassen staan al in bloei, zoals de hazelaar. Als de wind er dan doorheen waait, waaien de pollen de lucht in. Hoewel het technisch gezien nog winter is, is het hooikoortsseizoen al begonnen. Maar wat is hooikoorts precies?

Hooikoorts

Hooikoorts is een allergie voor pollen. Het is een seizoensgebonden allergie. Een allergie reactie is eigenlijk een overdreven’ reactie tegen bepaalde stoffen, die men ook wel allergenen noemt. Bij deze allergie reageert het lichaam heftig op pollen, de kleine stuifmeeldeeltjes van bloeiende bloemen, bomen of grassen. Het lichaam maakt hier antistoffen tegen aan, waarbij een stofje genaamd histamine vrijkomt. En dit stofje is de veroorzaker van de hooikoortsklachten.

Hooikoortsklachten

Maar wat zijn dan de bekende hooikoortsklachten? Die lees je hieronder. Maar let op, deze klachten hoeven natuurlijk niet te betekenen dat je meteen hooikoorts hebt.
– Veel moeten niezen
– Een verstopte neus of loopneus
– Traanogen
– Een jeukende neus, keel of ogen
– Vermoeidheid

Weg met hooikoorts!

Er zijn allemaal middeltjes op de markt tegen hooikoorts, in de vorm van oogdruppels of neusspray. Maar wat als deze niet voldoende helpen of uw neus aan de binnenkant irriteren, door bepaalde werkzame stofjes? Weet dan dat je hooikoorts ook zonder medicijnen kunt bestrijden. Dat kun je doen met een klein apparaatje dat werkt op basis van lichttherapie. Het anti-allergieapparaatje heeft een neusapplicator, waarvan je de dioden in je neusgaten moet steken. De lampjes stralen een speciaal rood licht van 660 nanometer uit. Hierdoor wordt je neusslijmvlies minder gevoelig voor allergenen.

Benieuwd naar deze apparaatjes?

Bekijk dan dit apparaatje met lichttherapie tegen hooikoorts. Ook kun je immunotherapie overwegen. Je wordt dan geïnjecteerd met allergenen waar je lichaam zo hevig op reageert. Zo kan je lichaam langzaam wennen aan die allergenen, zodat de allergische reactie minder wordt.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance