Wat is een wake-up light? | Blog Shopvoorgezondheid - Shopvoorgezondheid
Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Wat is een wake-up light?

Wat is een wake-up light?

De meeste mensen kennen ‘m wel: de Wake-Up Light van Philips. Een mooie wekker die je wakker maakt met licht. Maar hoe werkt zo’n lichtwekker eigenlijk en wat zijn de voordelen van opstaan met licht in plaats van geluid? Wij vertellen je er alles over.

Je ligt heerlijk te slapen in je warme bed, maar dan ineens schrik je wakker. Een luid gepiep galmt door de donkere slaapkamer. Met half dichtgeknepen ogen ga je op de tast op zoek naar je wekker. Eindelijk, gevonden! Uit frustratie druk je op de snooze-knop, maar na een paar minuten begint het feest gewoon weer opnieuw…

Vind jij het vaak moeilijk om uit bed te komen en schrik je elke ochtend weer wakker van die irritante pieptoon van je wekker? Een wake-up light kan je helpen om fitter op te staan door je wakker te maken met licht. Licht heeft namelijk veel voordelen voor je gezondheid en draagt onder andere bij aan een gezond slaap- en waakritme.

Wat doet een Wake-up Light?

Een wake-up light wekt je rustig met licht dat langzaam feller wordt. Zo word je niet meer abrupt gestoord in je slaap door een piepende wekker. De lichtwekker maakt je op een natuurlijke manier wakker door een echte zonsopkomst na te bootsen. Door de lichtsterkte langzaam te verhogen en de slaapkamer geleidelijk aan te verlichten, kan je lichaam zich goed voorbereiden om wakker te worden. Het licht verandert bij de meeste wekkers van rood naar geel licht. Met het langzaam feller wordende licht begin je de dag een stuk rustiger, waardoor je je ook overdag fitter voelt. Heb jij een ochtendhumeur door het harde geluid van je wekker? Met een wake-up light hoef je niet meer met het verkeerde been uit bed te stappen!

En wil je toch nog wakker worden met geluid? Bij de meeste wekkers met licht kun je ook een wekgeluid instellen, zoals fluitende vogels.

Zonsondergang-functie om rustig in slaap te vallen
Natuurlijk is het ook van belang dat je voldoende uurtjes slaap krijgt. Daarom hebben sommige lichtwekkers een functie die helpt om ‘s avonds ontspannen in slaap te vallen. Net als bij een zonsondergang neemt de lichtsterkte in de tijd voor het slapen gaan steeds verder af en wordt je slaapkamer langzaam donkerder.

Wat is de beste wake-up light?

De Philips Wake-Up Lights zijn het meest bekend en erg populair, maar ook van andere merken zijn er lichtwekkers van goede kwaliteit verkrijgbaar. Het Engelse merk Lumie is – zoals de naam al zegt – gespecialiseerd in licht en heeft verschillende Bodyclocks op de markt gebracht die je helpen om energiek op te staan en rustig in slaap te vallen.

De Lumie BodyClock lichtwekker wordt zelfs door het Britse nationale zwemteam gebruikt. Het licht helpt de sporters om fit en gemotiveerd op te staan voor trainingen, vooral op donkere winterochtenden. Ook van merken als Lanaform, Beurer, Medisana en Davita zijn er wake-up lampen. Lanaform heeft zelfs een wekker met licht, geluid en geur.

Een wake-up light kiezen: tips voor aanschaf

Nu wil je vast weten welke wake-up light het beste voor jou is. Hier hebben wij geen direct antwoord op, omdat dat heel persoonlijk is. Welke wekker voor jou het meest geschikt is, hangt onder andere af van hoeveel moeite je hebt om wakker te worden en hoe je gewekt wil worden. Zo kun je bij sommige wekkers de duur van de zonsopkomst instellen. Ideaal als je wat meer tijd nodig hebt om uit je slaap te komen.

Om je verder te helpen, hebben wij een paar vragen op een rijtje gezet die je jezelf kunt stellen voor aanschaf:

  • Is de duur van de zonsopkomst in te stellen?
  • Is er ook een zonsondergang in te stellen?
  • Hoeveel wektijden kun je instellen?
  • Is er ook een back-up piepsignaal?
  • Heeft de wekker een radiofunctie?
  • Kun je eigen muziek laten afspelen?

Meer weten? Wij helpen graag!

Wil je meer informatie over lichttherapie of een persoonlijk productadvies? Neem gerust contact met ons op!

Lees ook even onze blog over lichttherapie.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance