wat is een wake-up light

Wat is een wake-up light?

Bijna iedereen kent de Wake-up Light van Philips wel. Een mooie lichtwekker die u wekt door middel van licht. Maar hoe werkt zo’n lichtwekker eigenlijk? En wat zijn de voordelen van ontwaken bij kunstmatig licht? Lees hieronder alles over de wekker met licht.

Wat doet een Wake-up Light?

In plaats van dat u met een vervelende pieptoon gewekt wordt, wekt de Wake-up Lamp u met licht. Net zoals een zonsopkomst dat doet, maar dan op het moment dat u het wenst. Ook al slaapt u, toch kunt u licht waarnemen. Door de lichtsterkte langzaam te verhogen en de kamer te verlichten, bereidt uw lichaam zich voor om wakker te worden. U wordt dan niet alleen natuurlijk en rustig wakker, maar ook fitter. Een ochtendhumeur door een piepende wekker is er niet bij en u kunt met het juiste been uit bed stappen. Goedemorgen!

Beste Wake-up Light

De meest verkochte Wake-up Light is die van Philips. Maar er zijn nog meer merken op de markt. Zo zijn er veel typen Bodyclocks van het Engelse merk Lumie te verkrijgen. Zo heeft Lumie zelfs een (bijzonder stijlvolle) analoge lichtwekker  op de markt gebracht. Ook is een aantal lichtwekkers van Medisana, Davita en Beurer te koop.

Verschillende lichtwekkers

Er zijn verschillende Wake-up Lights. De nieuwste lijn lichtwekkers beginnen met rood licht en verlichten uw slaapkamer langzaam met een meer gele lichtkleur. Dit lijkt veel meer op een echte zonsopkomst. Deze vorm van natuurlijke zonsopgang helpt u om op een natuurlijke manier te ontwaken. Uw lichaam wordt op deze wijze in een rustig tempo voorbereid op de dag die gaat komen. U wordt dus een stuk prettiger wakker.

Een Wake-up Light kopen

Nu wilt u vast weten welke wake-up light het beste voor u is. Afhankelijk van hoeveel moeite met opstaan u heeft en uw wensen kan dat verschillen. Waar u op kunt letten is het volgende:

  • Is de duur van de zonsopkomst in te stellen?
  • Is er ook een zonsondergang in te stellen?
  • Hoeveel wektijden kunt u instellen?
  • Is er ook een back-up piepsignaal?
  • Heeft de Wake-up Light een radiofunctie?
  • Kunt u de Wake-up Light eigen muziek laten afspelen?

Allemaal vragen die u in acht kunt nemen bij uw selectie. Vanuit De Gezondheidsblog verwijzen wij u graag naar onze webshop Shopvoorgezondheid en voor kwalitatieve wake-up lights. Hier hebben wij voor u een kwalitatieve selectie gemaakt. Mocht u nog vragen hebben, bel dan eenvoudig met onze specialisten in wake-up lights en andere vormen van lichttherapie.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *