Wat is een infraroodlamp?

Een infraroodlamp, ook vaak infrarode lamp genoemd, is een lamp die met infraroodstraling een oppervlakte verwarmt. Infrarood-lampen worden veelvuldig ingezet bij de bestrijding van spierpijn. De warmte van de infrarode lamp zorgt voor een snelle pijnverlichting bij spierpijn, gewrichtspijn en buikpijn.

Hoe werkt een infraroodlamp?

Een infraroodlamp straalt infrarood licht uit. De golflengten van infrarode stralen worden omgezet in warmte. Hoe korter de infraroodstralen, hoe krachtiger de werking van het infrarode licht. Bij spierpijn is een infrarood-lamp met infrarood A-stralen (korte golf) dringt de warmte dieper door in uw huid. Doordat uw lichaamstemperatuur stijgt en de bloedsomloop versnelt, worden afvalstoffen die de spierpijn veroorzaken, sneller afgevoerd. Omdat infrarood-lampen klein zijn, kunt u specifieke delen van uw lichaam goed behandelen.

  • Infrarood therapie

Een infraroodlamp kopen

De meeste infrarood-lampen lijken erg op elkaar. Over het algemeen heeft een infraroodlamp weinig functies. Toch zijn er verschillen. Als u een infrarood-lamp wilt kopen, kunt u letten op de volgende functies:

  • Wat is het type infraroodstraling? (A is het krachtigst, C het zwakst)
  • Is de lamp kantelbaar op zijn voet? (Soms is een andere hellingshoek beter voor de behandeling van een lichaamsdeel)
  • Zit er een timer op? (Over het algemeen mag u maximaal een kwartier infraroodtherapie toepassen. Het is handig als de lamp automatisch uitspringt)

Verschillende infraroodlampen

In winkels en in webshops vindt u veel verschillende infrarood lampen. Goed verkopende merken zijn Beurer en Medisana. Wilt u meer weten over infraroodlampen, neem dan contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *