Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Wat is een infraroodlamp?

Wat is een infraroodlamp?

Een infraroodlamp, ook wel infrarode lamp genoemd, is een lamp die met infraroodstraling een oppervlakte van het lichaam verwarmt. Mensen gebruiken infrarood-lampen over het algemeen tegen spier- en gewrichtspijn, maar ze kunnen ook verlichting geven bij bijvoorbeeld rugklachten of buikpijn. De aangename warmte van de infrarode lamp zorgt voor snelle pijnverlichting, een verbeterde doorbloeding en spierontspanning.

Waarvoor gebruik je een infraroodlamp?

  • Verlichting van spier- en gewrichtspijn
  • Sneller spierherstel na een training
  • Om de conditie van de huid te verbeteren (door verbeterde doorbloeding)
  • Tegen verkoudheid
  • Om het collageen-niveau te verhogen
  • Bij wondverzorging en vermindering van littekens

Hoe werkt een infraroodlamp?

Een infraroodlamp straalt infrarood licht uit. De golflengten van infrarode stralen worden omgezet in een comfortabele warmte. Hoe korter de infraroodstralen, hoe krachtiger de werking van het infrarode licht. Met name bij een infrarood-lamp met infrarood A-stralen (korte golf) dringt de warmte diep door in de huid. Doordat hierbij de lichaamstemperatuur stijgt en de bloedsomloop versnelt, worden afvalstoffen die pijn in spieren en gewrichten veroorzaken sneller afgevoerd. Dit zorgt voor snelle pijnverlichting. De meeste infrarood-lampen hebben een compact formaat en een instelbare hoek, waardoor je specifieke delen van het lichaam goed kunt behandelen met het rode licht.

Een infraroodlamp kiezen

De meeste infrarood-lampen lijken erg op elkaar. Over het algemeen heeft een infraroodlamp weinig functies. Toch zijn er verschillen. Als je een infrarood lamp wil kopen, kun je letten op de volgende eigenschappen:

  • Wat is het type infraroodstraling uitgedrukt in IR-A, IR-B of IR-C? IR-A is het krachtigst, IR-C het zwakst. De meeste warmtelampen werken met IR-A licht ofwel korte golf. Dit type infraroodstraling dringt tot ongeveer 6 mm door in de huid om spierpijn en reumatische pijn te verlichten en de bloedsomloop te stimuleren. IR-B (middengolf infraroodstraling) werkt wat oppervlakkiger, omdat het minder diep in de huid doordringt. Lange golf infraroodstraling ofwel IR-C wordt vooral gebruikt voor cosmetische doeleinden, omdat het licht bij dit type infraroodstraling het minst diep doordringt in de huid.
  • Is de lamp kantelbaar op zijn voet? Soms is een andere hellingshoek beter voor de behandeling van een bepaald lichaamsdeel.
  • Zit er een timer op de lamp? Over het algemeen mag je maximaal een kwartier infraroodtherapie toepassen. Het is dan handig als de lamp automatisch uitspringt na de benodigde gebruiksduur. Bij een infraroodlamp met timer kun je dit vooraf instellen.
  • Wat is de grootte van de lamp? Bepaalde formaten infraroodlampen, zoals de Innolux RED XL, zijn meer geschikt voor een groter gebied van het lichaam. Kijk dus even voor aanschaf of de lamp geschikt is voor het lichaamsdeel dat je wil behandelen met infrarood lichttherapie.

Verschillende infraroodlampen

Bij Shopvoorgezondheid vind je veel verschillende infrarood warmtelampen. Wil je meer weten over infraroodlampen? Neem dan gerust contact met ons op.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance