Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Wat is de houdbaarheid van zonnebrand?

Wat is de houdbaarheid van zonnebrand?

Op flesjes en tubes zonnebrandcrème staat een symbool van een geopend potje, met daarnaast een getal. Dat getal duidt aan hoeveel maanden de zonnebrandcrème nog houdbaar is na openen. Meestal is de houdbaarheid van zonnebrand 12 maanden. Moet je de zonnebrandcrème na een jaar dan weggooien? Wij geven je het antwoord.

UV-beschermingsfactor: tot wanneer actief?

Jetske Ultee, huidarts en onderzoeker, geeft aan dat de houdbaarheidsaanduiding op zonnebrandcrème gaat over de kans op besmetting van het product en de stabiliteit van de crème. Het gaat niet zozeer over de werking van de filters en dus de houdbaarheid van de zonnebrand. Haar advies is dan ook simpel: “Ik raad aan om voor de zekerheid ieder jaar een nieuw flesje zonnebrand te kopen. De kans op een verminderde werking is extra groot bij verhitting en blootstelling aan licht. En als het flesje nog ongeopend in de la ligt? Dan kun je met een gerust hart gaan smeren. Een gesloten product is minimaal 30 maanden houdbaar.”

Rare kleur? Weggooien!

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de houdbaarheidsdata van zonnebrandcrème. Uit dit onderzoek blijkt dat zonnebrandmiddelen een jaar later nog een even grote beschermingsfactor bieden. Daarom zijn ze het niet eens met Ultees uitspraak dat je beter ieder jaar een nieuwe zonnebrandcrème kunt kopen. Wel waarschuwt de Consumentenbond om de zonnebrand weg te gooien als de crème vies ruikt, een rare kleur heeft of niet meer mengt na het schudden.

Bron: libelle.nl

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance