Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Verschil geïmpregneerde en niet-geïmpregneerde klamboe

Verschil geïmpregneerde en niet-geïmpregneerde klamboe

Naast de verschillende soorten klamboes, zoals de ronde, vierkante en driehoekige, kan er ook nog verschil zitten in geïmpregneerde en niet geïmpregneerde klamboes. Maar dat is nu precies het verschil hiertussen en wat zijn de werkzame stoffen van een geïmpregneerde klamboe? Meer hierover lees je in dit artikel.

Verschil geïmpregneerde en niet-geïmpregneerde klamboe

Veel huishoudens hebben een klamboe in gebruik. Ze worden natuurlijk gebruikt om te voorkomen dat je ‘s nachts lastiggevallen wordt door insecten en andere beestjes, maar hangen ook vaak op (meisjes) slaapkamers als decoratie.

Reis klamboe, waar moet je op letten?

Niet alleen thuis maken mensen gebruik van een klamboe. Ook op reis is het verstandig gebruik te maken van zo'n muskietennet. Vooral als je naar gebieden gaat waar insecten ziektes en gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Hoewel de functie bij een klamboe voor thuis en een klamboe op reis min of meer hetzelfde is, zit er wel degelijk verschil in deze soorten klamboes. Namelijk of de klamboe geïmpregneerd is of niet. 

Maar wat is dat eigenlijk, een geïmpregneerde klamboe?

Een geïmpregneerde klamboe is behandeld met een speciale stof die insecten dood. Deze stof zit als het ware als een ‘laagje’ over de klamboe heen. Het stofje zorgt ervoor dat insecten en andere beestjes bij je uit de buurt blijven, waardoor je niet geprikt kunt worden. Vooral voor op reis zijn de geïmpregneerde klamboes heel populair. De stof waarmee een klamboe wordt geïmpregneerd is permetrine of deltametrine.

Klamboes voor thuisgebruik zijn over het algemeen niet geïmpregneerd en daarom iets toegankelijker om aan te schaffen. Klamboes voor op reis zijn wel geïmpregneerd. Ze beschermen je beter tegen insecten en houden ze ook op afstand. Wel ligt de prijs bij deze klamboes iets hoger. Maak altijd een bewuste keuze: je wil veilig op reis zijn en ook als je terug bent in eigen land geen nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid.

Permetrine en deltametrine

Zowel permetrine als deltametrine zijn de werkzame stoffen waar klamboes mee geïmpregneerd worden. Het zijn allebei chemische stoffen die ervoor zorgen dat insecten op afstand worden gehouden. Hoewel ze voor insecten bedwelmend of zelfs dodelijk kunnen zijn, is dit voor mensen niet het geval.
Permetrine is de meest gebruikte stof om een klamboe mee te impregneren. De stoffen zijn (in de kleine getallen waarvoor het op klamboes gebruikt wordt) niet giftig voor de mens. Hoewel de stoffen niet meer los verkocht mogen worden omdat dit als bestrijdingsmiddel wordt gezien, is de hoeveelheid die op en klamboe zit niet schadelijk voor onze gezondheid. Toch is het aan te raden kinderen tot 6 jaar niet bloot te stellen aan geïmpregneerde klamboes. Met een geïmpregneerde klamboe weet je zeker dat je goed voorbereid en beschermd op reis gaat.

Wij helpen graag bij een gezonde leefstijl!

Wij helpen je graag met een persoonlijk advies over klamboes. Je kunt ons gerust bellen, mailen of een chatberichtje sturen. Tot snel!

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance