trampoline springen

Trampoline springen goed voor de conditie  

20 minuten op een trampoline springen is even goed voor u als hardlopen. Maar trampoline springen voelt wel beter. Dat is gebleken uit een onderzoek van The American Council on Exercise.

Trampoline springen

24 gezonde studenten moesten een half jaar lang 3 keer per week sporten. Daarbij moesten ze 19 minuten lang trampolinespringen. Het springen voelde niet zo intens aan als het daadwerkelijk was. “Dit komt waarschijnlijk doordat, terwijl de spieren hard werken, de trampoline de schokken opvangt die je lichaam maakt. Daardoor zijn de klappen op je voeten en benen minder hard”, zegt onderzoeker John Porcari.

11 kilometer hardlopen

19 minuten trampolinespringen stond gelijk aan 11 kilometer hardlopen per uur, fietsen, voetballen, basketballen of frisbeeën. Veel mensen lopen hard met een hartslagmeter om zo gemotiveerd hun doelen te behalen, maar trampolinespringen is van zichzelf al leuk, dus heeft weinig motivatie nodig. “De plezier-factor overstijgt de factor dat je hard aan het werken bent. Je focust je vooral op het hebben van plezier”, aldus Porcari.

Bron: nu.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *