Therapie met infraroodlampen - Blog Shopvoorgezondheid - Shopvoorgezondheid
Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Therapie met infraroodlampen

Therapie met infraroodlampen

De effectiviteit van therapie met infraroodlampen is al jaren bekend. Baanbrekend op dit terrein was de NASA. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft in meerdere situaties onmiskenbare wondgenezing laten zien door therapie met rood licht.

Daarop volgde dat therapie met rood licht werd goedgekeurd door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) voor zowel pijnverlichting als anti-verouderingsdoeleinden. Toepassingen voor wondgenezing zullen naar verwachting spoedig volgen.

Ontwikkelingen

Door gebruik van infrarood energie in combinatie met rood licht worden de effecten van therapie sterker. Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de effectiviteit met infrarood energie. Denk bijvoorbeeld aan het stoppen en genezen van schade opgelopen door hartaanvallen of beroertes, of het heropbouwen van beschadigde zenuwen en gespleten ruggengraten. Al deze dingen kunnen mogelijk zijn dankzij therapie met rode lampen.

Thuisgebruik

In de hierboven genoemde gevallen wordt infrarood licht op zeer geavanceerde wijze toegepast. Een rode lamp, ook wel warmtelamp, is echter ook op je eigen huid prima te gebruiken. Lampen zijn makkelijk verkrijgbaar en worden om uiteenlopende redenen aangeschaft. Daarbij is het wel belangrijk dat bij gebruik reële verwachtingen worden gesteld. Rood licht is effectief, maar geen wondermiddel.

Bij toepassing gericht op anti-veroudering duurt het bijvoorbeeld ongeveer 3 maanden voordat verbeteringen zichtbaar worden. Vooruitgang zal geleidelijk plaatsvinden. Dat geldt ook bij thuisgebruik gericht op het verlichten van chronische pijnklachten. Alleen bij consistent gebruik zal de pijn afnemen en kan in sommige gevallen de bron van de pijn langzaam genezen worden.

Veiligheid rode lamp

Is therapie met infraroodlampen ook veilig? Op het moment zijn er geen negatieve effecten van de behandeling bekend, voor geen enkele vorm van de behandeling met rood licht. Het licht heeft alleen effect op ongezonde cellen. Gezonde cellen blijven onaangetast tijdens behandeling met rood licht.

Er bestaat wel een ander risico, namelijk het schijnen van het licht in de ogen. Dit kan schadelijk zijn. Bij ieder hoogwaardig product dat gebruikt maakt van deze rode lampen vind je oogbescherming. Het is belangrijk dat je deze tijdens het gebruiken van het apparaat opzet. Ook voor kinderen en/of huisdieren geldt dat het mogelijk schade kan veroorzaken. Zorg dus dat bij hen of bij jezelf het rode licht niet direct in de ogen komt.

Zelf een rode lamp gebruiken?

Bekijk het complete assortiment infraroodlampen bij Shopvoorgezondheid. Voor vragen of een persoonlijk advies kun je ons natuurlijk altijd bellen of mailen. Of stuur een berichtje via de chat.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance