string dragen toch niet zo gezond

Soms is een string dragen niet zo gezond

Veel vrouwen dragen dagelijks een string. Maar een string is niet altijd even goed voor onze gezondheid. Soms is het dus beter om te kiezen voor een slip of hipster.

Volgens gynaeocoloog Jill Rabin zitten er wat gezondheidsrisico’s aan het dragen van een string. De stof kan makkelijk heen en weer bewegen, waardoor bacteriën of virussen de vagina of blaas kunnen infecteren. Bij een te strakke of te wijde string worden deze risico’s groter. Daarom wordt aangeraden om de string soms toch te verruilen voor een ander stuk ondergoed.

1. Ziekte

Wanneer we ziek zijn, is ons immuunsysteem verzwakt en zijn we vatbaarder voor infecties. Daarom kunt u dan beter geen string dragen, omdat die het risico op infecties aan de vagina en blaas vergroten.

2. Urineverlies

Helaas heeft de helft van alle vrouwen tussen de 30 en 65 jaar weleens last van urineverlies. Al verliest u maar een paar druppels, de stof wordt vochtig. En dat kan huidirritatie veroorzaken. Bovendien is incontinentiemateriaal niet geschikt voor strings.

3. Menstruatie

Wanneer u langere tijd inlegkruisjes of maandverband draagt, kan het aantal bacteriën in de vagina toenemen. En dat kan weer tot infecties leiden. Een maandverband voor normaal ondergoed (dus niet de string-maandverbanden) vangt sowieso meer op.

4. Zwangerschap

Als u zwanger bent, kan uw immuunsysteem ook wat verzwakt zijn. Daardoor is de kans op een vaginale infectie groter. En zo’n infectie kan ook gevaarlijk zijn voor uw ongeboren baby.

5. Sporten

Door wrijving en zweet tijdens het sporten ontstaat de ideale broeiplek voor bacteriën. Een gewone onderbroek of boxer van katoen of een andere ademende stof kan infecties voorkomen.

6. Badkleding passen

Gaat u op zoek naar zwemkleding? Draag dan een gewone onderbroek. Hoewel er in badkleding vaak wel een beschermend stukje plastic in het kruis geplakt is, is dit een verzamelplaats van bacteriën.

7. Gevoelig gebied

Heeft u sowieso al snel last van vaginale infecties of blaasontstekingen? Dan kunt u beter helemaal geen strings dragen.

Bron: libelle.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *