luchtkwaliteit-in-nederland-slechter-dan-andere-EU-landen

Smog tot en met vrijdag

De komende dagen is de luchtkwaliteit slecht in Nederland, waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Veel mensen met luchtwegaandoeningen en ouderen kunnen flink last krijgen van smog. Daarom krijgen zij het advies om voornamelijk ’s middags en ’s avonds binnen te blijven. Mensen die buiten werken of op andere manieren buiten actief zijn, worden geadviseerd om zware inspanning te vermijden.

Ozon

Tot en met  vrijdag is de kans op smog door de ozon fors hoger. Smog ontstaat als er weinig wind staat en er veel verontreinigende stoffen in de lucht zitten. Onder invloed van zonlicht worden die stoffen in ozon omgezet. In Nederland gebeurt dit vooral in het voorjaar en de zomer.

Schone lucht in huisluchtreiniger

Vaak komt de verontreinigende lucht toch in huis door ventilatie. Om zeker te zijn van een schone lucht in huis kunt u een luchtreiniger gebruiken. Dit is een apparaat dat de lucht zuivert door de lucht door een aantal filters te zuigen. Stofdeeltjes blijven achter in het filter en de schone lucht wordt weer uitgeblazen. Een luchtreiniger is haast onmisbaar voor mensen met luchtwegaandoeningen.

Bron: nu.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *