Sinterklaascadeautips: sport en beweging (deel 5)

5 december nadert. Heeft Sinterklaas al zijn cadeautjes al ingekocht? Heeft hij moeite om dit jaar een origineel sinterklaascadeau te bedenken? Dan helpen wij hem graag een handje. Voor de sportievelingen onder ons hebben we een aantal cadeautips ter inspiratie opgeschreven.

Hartslagmeterhardlopen

Voor de sportieve mensen is een hartslagmeter wel een origineel cadeau. Hardlopen is erg goed voor de gezondheid en als dat binnen bepaalde hartslagfrequenties gebeurt, kan iemand zijn conditie verbeteren of beter afvallen. Een hartslagmeter is meer dan een leuke gadget en een echt leuk sinterklaascadeau om te krijgen!

Stappenteller

Voor de mensen die niet zo heel fanatiek zijn, maar wel bewust bezig met beweging, is een stappenteller een erg leuk cadeau. Daarmee worden het aantal stappen en vaak ook het aantal verbrande calorieën gemeten. Dit is trouwens ook een leuk en subtiel cadeau om iemand aan te zetten tot meer lichaamsbeweging.

Massagerolmassagerol

De naam doet vermoeden dat het gaat om een heerlijk ontspannend iets, maar dat is niet helemaal waar. Een massagerol is namelijk niet zozeer bedoeld als massage, maar juist om te trainen. Wel helpt het pijnlijke en gespannen spieren los te maken, maar vooral de krachtoefeningen en stabiliteitsoefeningen met zo’n rol is echt goed voor de spieren. Een massagerol staat garant voor een superleuke work-out en is zeker een origineel sinterklaascadeau!

Yoga-mat

En wat dacht u van een yoga-mat? Yoga is nog altijd hip en hot en er is zelfs een nieuwe trend gestart: voga. Er zijn heel veel soorten yoga-matten, maar een yoga-mat met antislip-onderkant en bacteriewerend materiaal zijn wel de minimale vereisten om fijn te kunnen sporten.

weegschaalWeegschaal

Veel mensen die met lichaamsbeweging bezig zijn, zijn bezig met hun gewicht. Staat er nog een gewone weegschaal op de grond? Vervang deze dan met een vetmeter. Daarmee wordt meer dan alleen gewicht gemeten: ook het vetpercentage, vochtgehalte en vaak ook spiermassa en botmassa worden weergegeven. Dat geeft een veel beter inzicht in de gewichtssamenstelling en dat helpt veel beter om doelgericht af te vallen.

Blender of slowjuicerslowjuicer

Een kleine zijsprong naar een gezonde levensstijl: gezonde voeding. Veel langer houdbare dranken en soepen zijn helaas niet zo gezond als we denken. We weten vaak niet wat er allemaal in ons eten zit. En soms kan dat inzicht ons helpen met afvallen of aankomen. Zelf sappen en soepen maken met een blender of slowjuicer (Wat is een slowjuicer?)bijvoorbeeld, is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en bovenal leuk!

Nog meer sinterklaas-inspiratie

Is iets van het thema sport en beweging niet helemaal waar u naar op zoek was? Volg dan ons blog voor nog meer sinterklaas-cadeautips voor kinderen en volwassenen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *