Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Proef met afweercellen met diabetes type 1 gestart

Proef met afweercellen met diabetes type 1 gestart

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is een proef gestart voor een nieuwe behandeling van diabetes type 1.De proefpersonen worden met behandelde afweercellen geïnjecteerd die het immuunsysteem moeten corrigeren en daarmee de diabetes moeten genezen.

Celtherapie

Deze nieuwe celtherapie wordt de komende anderhalf jaar bij 9 mensen in Nederland getest. Afweercellen worden het uit bloed gehaald en vervolgens behandeld met vitamine D3. Daarna worden ze teruggezet in het lichaam. De onderzoekers verwachten dat deze cellen het afweersysteem corrigeren, waardoor insuline-producerende cellen niet meer worden aangevallen. Het onderzoek wordt gefinancierd door stichting Diabetes Onderzoek Nederland (DON) en het Diabetes Fonds. Wanneer het onderzoek is afgerond volgt er een groter onderzoek.

Diabetes type 1

Diabetes type 1 is een aandoening waarbij het lichaam onvoldoende of zelfs geen insuline aanmaakt. Dit type diabetes ontstaat vaak op jonge leeftijd of is aangeboren. In Nederland komt diabetes type 2 vaker voor. Deze variant ontwikkelt zich pas later. Hoewel bij diabetes type 2 wel insuline wordt aangemaakt, is het lichaam hier minder gevoelig voor, waardoor mensen meer insuline nodig hebben voor hetzelfde effect. Mensen met diabetes controleren hun bloedglucose regelmatig met een glucosemeter. Een groot deel van de diabetici gebruikt insulinepennen om zichzelf insuline in te spuiten.

Bron: nu.nl

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance