Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Brandoorzaak #1 in Nederland

Brandoorzaak #1 in Nederland

Heb je een wasdroger in huis? Dan mag een rookmelder zeker niet ontbreken in jouw woning. Een wasdroger is de nummer 1 brandoorzaak in huis, aldus de Nederlandse Brandweer.

Het gevaar schuilt in het stof. Door het droogproces komen er allemaal pluisjes van de kleding vrij. De meeste pluisjes vormen tot stof in het filter. Dit filter wordt door de meeste mensen vaak wel regelmatig schoongemaakt, maar het stof kan ook op andere plekken in de droger zitten. Zo komt het vaak terecht in de trommel en de luchtgaten. Daar stapelt het zich op en hierdoor kan de warmte van de droger niet weg. Door de hitte kan het stof in brand vliegen.

Brand in wasdrogers voorkomen

Om brand in je wasdroger te voorkomen, is het belangrijk om het filter van de droger na iedere droogbeurt te reinigen. Het liefst heel grondig met een stofzuiger. Ook is het verstandig om de droger niet te laten draaien als je niet thuis bent. Voor de zekerheid kun je een rookmelder boven de droger hangen. Zo wordt een mogelijke beginnende brand snel opgemerkt en word je op tijd gewaarschuwd. Een blusdeken of brandblusser vlak bij de droger bewaren is ook geen slecht idee.

Bron: Brandweer

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance