borstvoeding

Nationale Borstvoedingsweek 2016

Deze week is het Nationale Borstvoedingsweek. Deze week is in het leven geroepen om het belang van borstvoeding te promoten. Niet heel toevallig valt deze week in week 40: de normale zwangerschapsduur.

Borstvoeding

Borstvoeding geven is heel natuurlijk en moedermelk bevat alle belangrijke voedingsstoffen die een baby nodig heeft. Daarom is moedermelk de beste voeding voor een baby. Daarbij wordt moedermelk beter verteerd en opgenomen dan kunstvoeding. De voordelen voor baby’s die borstvoeding krijgen zijn niet gering: ze zijn beter beschermd tegen  allergieën en infecties en ze hebben later minder kans op overgewicht. Het advies is om minimaal 6 maanden borstvoeding te geven, zodat het maag-darmkanaal van de baby zich goed kan ontwikkelen om daarna ander voedsel kan verteren.

Kolvenmedela kolf

Helaas kan niet iedere moeder borstvoeding geven, ook al heeft zij melkproductie. Soms kan het aanleggen of drinken aan de borst erg pijnlijk zijn voor de moeder. Of soms heeft de baby moeite met aanhappen aan de borst. Wanneer een moeder toch graag moedermelk geeft, kan zij kolven. Met een kolf kan ze moedermelk afkolven en de afgekolfde melk kan ze later aan haar baby geven. Maar een kolf is natuurlijk ook geschikt wanneer de moeder weer aan het werk gaat of het kindje niet steeds zelf kan of wil aanleggen.

Bron: lalecheleague.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *