Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Najaarsdip? Krijg meer energie met onze voedingstips!

Najaarsdip? Krijg meer energie met onze voedingstips!

Is de wekker ’s ochtends jouw grootste vijand en draai je je liever nog een keer om als je eigenlijk op moet staan? En ben je overdag bijna niet vooruit te branden? Koffie en suiker zijn helaas geen oplossing. We hebben daarom een aantal voedingstips op een rijtje gezet, waar je meer energie van krijgt.

Tip 1 – Minder koffie drinken

Veel mensen denken dat de cafeïne uit koffie hen wakker en alert houdt, maar niets is minder waar. Uit onderzoek blijkt dat koffie ons nog vermoeider maakt dan we al waren. Dus drink maximaal 3 kopjes koffie per dag en neem het laatste kopje koffie niet later dan 15:00 uur.

Tip 2 – Meer ijzer

Een ijzertekort maakt ons ook erg moe. Je kunt bij de dokter laten testen of je voldoende ijzer binnen krijgt, maar als je naar de kleur van de binnenkant van het onderste ooglid meer bleekroze dan gezond roze is dan kan dit ook op een tekort aan ijzer duiden. Eet daarom vooral donkere bladgroenten zoals spinazie en boerenkool. Daarnaast bevatten vlees, vis, gevogelte en gedroogd fruit relatief veel ijzer. Natuurlijk kun je ook ijzertabletten slikken.

Tip 3 – Meer vitamine B

Een tekort aan vitamine B kan leiden tot vermoeidheid. Om meer vitamine B binnen te krijgen, kun je witte rijst voor bruine rijst vervangen of regelmatig havermout of eieren eten. Allemaal niet zo lekker? Dan kun je met vitamine B-tabletten een vitaminetekort aanvullen.

Tip 4 – Meer water drinken

Misschien klinkt het niet zo logisch, maar water drinken en vermoeidheid hebben veel met elkaar te maken. Je energieniveau gaat al omlaag met een 2% vochtverlies. Dus drink voldoende water (minimaal 1,5 liter per dag)! Heb je moeite om regelmatig en voldoende water te drinken? Dan kan een slimme waterfles helpen, zoals de Hidrate Spark.

Tip 5 – Minder suiker

Van suiker krijg je energie, maar dat is maar van korte duur. Daarna voel je je vaak nog vermoeider dan daarvoor. Dat komt door de grote hoeveelheden geraffineerde suiker: er ontstaat een grote piek in de bloedsuikerspiegel, gevolgd door een suikerdip. Dus probeer minder te snoepen, kies niet voor kant-en-klaarmaaltijden en vervang witbrood, pasta en rijst voor de volkoren varianten.

Bron: libelle.nl 

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance