Meer vis eten - Shopvoorgezondheid
Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Meer vis eten

Meer vis eten

Een verse Hollandse nieuwe, een lekkerbekje of een sappig sliptongetje. Vis in overvloed. Toch eten we te weinig vis volgens de Gezondheidsraad. En dat terwijl vis boordevol goede voedingsstoffen zit.  In samenwerking met het Nederlands Visbureau probeert de Gezondheidsraad al jaren de visconsumptie in Nederland te bevorderen. 2 keer per week vis eten is de richtlijn. 1 keer daarvan zou het een vette vis moeten zijn, zoals haring, makreel of zalm.

Gezonde voedingsstoffen

In vis zitten eiwitten, gezonde vetten, vitamines en mineralen. Bijvoorbeeld Omega 3. Dat is goed voor de ontwikkeling van de hersenen en ogen en het beschermt ook tegen hart- en vaatziekte. Daarnaast zitten er mineralen en vitamine D in die goed zijn voor sterke botten en tanden.

Dieet

Hoewel we in een tijd leven waarin mensen zich steeds bewuster is van gezonde voeding, komt vis nog te weinig in ons dieet voor. Directeur Agnes Leeuwis van het Nederlands Visbureau zegt dat de meeste ouders er zelf niet mee opgegroeid zijn. “Dus schotelen ze hun kinderen automatisch ook weinig of geen vis voor. Veel kinderen zijn dus simpelweg niet vertrouwd met vis als lekkere en gezonde snack of maaltijd. Ze snacken liever een knakworstje of bitterbal dan een vette haring. Zonde, want wij houden proeverijen waarop jonge moeders keer op keer verbluft toekijken als hun peuter zonder problemen een stukje pure vis weghapt.”

Viskids

De website Viskids.nl heeft goede tips om kinderen meer vis te laten eten: kabeljauwburgers zien er niet uit als vis, maar als een burger. Ook kan het gehakt in nacho’s vervangen worden door vis. En wraps met gerookte zalm worden graag door kinderen gegeten.

Voedingssupplementen

Denk je dat jij of je kind misschien toch te weinig gezonde voedingsstoffen, zoals Omega 3, binnen krijgt? Dan kun je altijd denken aan voedingssupplementen in de vorm van visoliecapsules.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance