Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Meer bewegen dan aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Meer bewegen dan aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt 20 minuten beweging per dag aan, maar echt gezondheidsvoordelen zijn er pas bij meer beweging. Onderzoekers van verschillende universiteiten in de Verenigde Staten en Australië vinden dat de richtlijn voor beweging omhoog moet.

Huishoudelijke klusjes

Maar liefst 174 studies naar effecten van beweging zijn geanalyseerd en daaruit bleek dat verschillende huishoudelijke klusjes al kunnen helpen om de kans op verschillende ziektes te verkleinen. Zo zou dagelijks 10 minuten traplopen, 15 minuten stofzuigen, 20 minuten tuinieren, 20 minuten rennen en 25 minuten fietsen of wandelen volgens de onderzoekers voldoende beweging zijn. De verschillende tijden hangen af van de intensiteit van de activiteiten. Met een activity tracker kun je zelf heel goed je bewegingsduur monitoren.

MET-minuten

De WHO adviseert nu 600 MET-minuten. Dat staat gelijk aan ongeveer 150 minuten wandelen of 75 minuten rennen. De onderzoekers willen dat hiervan 3.000 tot 4.000 MET-minuten van gemaakt worden, om zo de kans op hartklachten, diabetes en zelfs darmkanker te verkleinen.

Bron: theguardian.com en nu.nl

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance