Langste dag van het jaar kan humeur verbeteren door extra zonlicht - Shopvoorgezondheid
Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Langste dag van het jaar kan humeur verbeteren door extra zonlicht

Langste dag van het jaar kan humeur verbeteren door extra zonlicht

Niet zozeer omdat het ons bewust maakt van de komende zomerperiode, maar het extra licht kan ons humeur verbeteren. Op de langste dag van het jaar schijnt de zon langer en dat zorgt voor extra licht.

Vrolijk in het voorjaar

Zonlicht maakt ons gelukkiger. Professor Philip Gehrman van de Universiteit van Pennsylvania: “Mensen lijken zich beter te voelen in de zomer en ervaren meer positieve emoties”. Wel verschillen de effecten van extra zonlicht per persoon. Dat ligt voornamelijk aan het gegeven of iemand een ochtendmens of avondmens is. Avondmensen kunnen geïrriteerd raken door ochtendlicht, maar ochtendmensen hebben daar juist profijt van. Door het extra zonlicht kan het slaap-waakpatroon (circadiaans ritme) van iemand beïnvloeden. Langere dagen zorgen voor een betere overeenstemming tussen iemands circadiaans ritme en het natuurlijke dag- en nachtritme.

Extra licht of beter ritme op de langste dag van het jaar?

Gehrman zegt wel dat het onduidelijk is of iemands goede humeur in de zomer komt door een beter dag-nachtritme of door het zonlicht zelf. Andersom is het wel zeker dat het tekort aan daglicht in het najaar van invloed kan zijn op iemands humeur. Mensen kunnen last krijgen van een winterdipje of erger nog: een winterdepressie. Hierdoor voel je je somberder, ben je minder uitgerust en neemt je energielevel af. Gelukkig kun je dit eenvoudig thuis verminderen met een lichttherapielamp.

Bron: time.com

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance