Lange middagdutjes kunnen duiden op diabetes type 2 - Shopvoorgezondheid
Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Lange middagdutjes kunnen duiden op diabetes type 2

Lange middagdutjes kunnen duiden op diabetes type 2

Overdag langer dan een uur wegdutten kan een vroeg signaal zijn van diabetes type 2. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Tokio.

Onderzoekers analyseerden eerdere studies waar meer dan 300.000 mensen aan deelnamen. Uit de analyse bleek een verband tussen middagdutjes van meer dan 60 minuten en een verhoogde kans van 45% op diabetes type 2, vergeleken met de hele dag wakker blijven. Mensen die korter dan 40 minuten dutten, hadden geen verhoogde kans op diabetes.

Verstoorde nachtrust

Waarschijnlijk komt het lange slapen overdag door een verstoorde nachtrust, dat het gevolg kan zijn van slaapapneu. Slaapapneu is een aandoening die het risico op verschillende ziektes verhoogt, zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

Verhoogde eetlust

Daarbij kan slaapgebrek leiden tot een grotere eetlust. Dat kan bijdragen aan een grotere kans op diabetes type 2. Een andere verklaring voor het verband is dat mensen met een zwakkere gezondheid of voorstadium van diabetes vaak de neiging hebben om overdag lang te slapen.

Eetlust

Bovendien kan slaapgebrek leiden tot een grotere eetlust, wat ook kan bijdragen aan een hoger risico op type 2-diabetes. Een andere verklaring voor het verband is dat mensen met een zwakkere gezondheid of een voorstadium van diabetes vaker geneigd zijn om overdag lang te slapen. Met een glucosemeter kunnen diabetespatiënten hun bloedsuikerspiegel in de gaten houden.

Bron: gezondheidsnet.nl

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance