Jetlag door omschakeling naar wintertijd - Shopvoorgezondheid
Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Jetlag door omschakeling naar wintertijd

Jetlag door omschakeling naar wintertijd

Uden – Afgelopen weekend is de klok een uur teruggezet. Het is fijn dat je een uurtje langer hebt kunnen slapen, maar wist je dat je hierdoor ook het gevoel van een jetlag kan krijgen? Een jetlag is namelijk een verstoring in je natuurlijke bioritme van 24 uur. Door een uur extra (of een uur minder, wanneer de zomertijd ingaat), wordt je biologische klok erg verstoord.

Verstoring in je dagelijkse ritme

Veel mensen hebben moeite het nieuwe ritme. Een uurtje extra betekent eigenlijk een uur later naar bed gaan dan je gewend bent. Dit leidt vaak tot vermoeidheid in de avond en veel moeite met opstaan de volgende ochtend. Over het algemeen duurt het 2 weken voordat je een nieuw dag-nachtritme hebt ontwikkeld.

Psychologisch effect van de wintertijd

Het ingaan van de wintertijd heeft niet alleen gevolgen voor je circadiane ritme (dagelijks ritme), maar het heeft ook een psychologisch aspect. Wintertijd brengt het besef dat het weer winter wordt met zich mee. De winter staat gelijk aan kortere en donkere dagen. Mensen die hier gevoelig voor zijn, kunnen zo ook somber worden, alleen al bij de gedachte aan de donkere dagen. Als je hier ook gevoelig voor bent, is de kans groot dat je een winterdepressie ontwikkelt: somberheid die aan het seizoen gebonden is.

Oplossing bij jetlag en winterdepressie

Onderzoek heeft aangetoond dat lichttherapie zeer effectief is tegen een jetlag en tegen een winterdepressie. Klachten worden snel verminderd en kunnen zelfs voorkomen worden met een daglichtlamp of lichttherapiebril. Ontdek de actuele collectie daglichtlampen en lichttherapiebrillen.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance