Huisdier is goed voor de gezondheid - Shopvoorgezondheid
Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Huisdier is goed voor de gezondheid

Huisdier is goed voor de gezondheid

Het hebben van een huisdier is goed voor de gezondheid. Vooral wanneer kinderen op jonge leeftijd met een huisdier opgroeien, heeft dat een aantal grote gezondheidsvoordelen. Een huisdier leert een kind niet alleen maar verantwoordelijkheid dragen voor een levend wezen, maar nog veel meer.

1. Tegen allergieën

Huisdieren verminderen de kans op allergieën bij jonge kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd in het boek Clinical & Experimental Allergy. De 18-jarigen die vroeger een huisdier hadden, bleken de helft minder kans te hebben op een allergie dan 18-jarigen zonder huisdier op jonge leeftijd.

2. Goed voor de bloedsuiker

Huisdieren hebben ook effect op onze bloedsuikerspiegel (glucose). Wetenschappers van het Southwestern Medical Center ontdekten in hun onderzoek dat kinderen tussen 10 en 17 jaar met huisdier(en) 2,5 minder schommelingen in hun glucose dan kinderen zonder huisdier. Volgens de onderzoekers komt de routine door het hebben van een huisdier ten goede van de bloedsuikerspiegel.

3. Minder eenzaam

Eenzaamheid kan een negatief effect hebben op onze gezondheid. Met een huisdier voelen we ons minder eenzaam. Uit een onderzoek dat in Aging & Mental Health werd gepubliceerd bleek dat volwassenen met een huisdier 36% minder eenzaam waren dan mensen zonder een huisdier. En autistische kinderen worden zelfs socialer en assertiever door een huisdier.

4. Minder stress

Mensen met een huisdier zijn minder gestrest, volgens een Zweeds onderzoek. Vrouwen die 15 tot 30 minuten lang een huisdier verzorgden, hadden een lagere waarde van het stresshormoon cortisol in hun bloed. Ook was hun oxyticone-niveau hoger: dat maakt ons blijer.

5. Goed voor de hersenen

Ouderen met een huisdier hebben vitalere hersenfuncties dan mensen zonder huisdier. Ze konden zich beter concentreren en onthielden meer details. Dat blijkt uit een onderzoek van Manhattenville College.

Bron: Ouders van nu

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance