hooikoorts - hooikoortsseizoen - lichttherapie

Hooikoorts hoogtijdagen

Als u last heeft van hooikoorts, dan hebben we geen goed nieuws: want hooikoorts viert nu zijn hoogtijdagen. Uit de wekelijkse pollentellingen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) blijkt dat vooral de elzen de veroorzaker zijn van hooikoortsklachten.

Veel pollen

Dat er zoveel pollen in de lucht zijn, komt door het gelijkmatige en toch best warme weer van de afgelopen tijd. Er waren meer warme dagen en dus ook meer pollen in de lucht. Zelfs in december waren er al pollen in de lucht, omdat we een erg zachte winter hebben gehad.

Niezen en snotteren

Veel mensen met hooikoorts lopen vandaag te niezen en te snotteren. Dus als u hooikoorts heeft, dan is het niet onverstandig om vandaag een hoop tissues mee te nemen. En vergeet niet uw klachten te registreren op de allergieradar-app van het LUMC. Zo kan er meer onderzoek gedaan worden naar hooikoortsklachten.

De oplossing

werking anti-allergie apparaatFeitelijk gezien is hooikoorts niet uit te bannen. Maar wel kunt u de klachten verminderen. Dat kunt u doen met medicijnen, zoals een anti-histamine. Maar gebruikt u liever geen medicijnen of wilt u hooikoortsklachten voorkomen? Dan kunt u ook een anti-allergie apparaat proberen. Dit is een klein apparaatje met een soort stekkertje dat u in uw neusgaten stopt. Het speciale rode licht werkt in op uw neusslijmvlies, waardoor u minder gevoelig bent voor pollen. En het mooie is: u kunt zo’n allergie-apparaatje nu 3 weken gratis uitproberen. Proberen? Bekijk dan de Medinose Pro.

Bron: AD.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *