Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Helft minder Omega-3 in zalm dan 5 jaar geleden

Helft minder Omega-3 in zalm dan 5 jaar geleden

Voor wie regelmatig een stukje zalm op zijn bord heeft omdat dit zo gezond is, is het niet onverstandig om te kijken waar deze vandaan komt. Het blijkt namelijk dat kweekzalm voor de helft minder aan gezonde Omega-3 vetzuren bevat dan 5 jaar terug.

Dagelijks aanbevolen hoeveelheid

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Stirling bevatte 130 gram Atlantische zalm ongeveer 3,5 gram aan Omega-3-vetzuren. Dat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. “Nu is de hoeveelheid omega-3 in dezelfde hoeveelheid zalm gehalveerd. In plaats van één portie kweekzalm moeten we tegenwoordig twee keer zoveel eten om genoeg omega-3 binnen te krijgen”, aldus onderzoeker Douglas Tocher.

Omega-3-vetzuren

Omega-3-vetzuren zijn onverzadigde vetzuren die de ontwikkeling van de hersenen bevorderen en helpen tegen een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en reuma.

Dieet

Om overbevissing in de oceanen tegen te gaan, veranderden viskwekers het dieet van de vissoort. Dat bestaat nog maar voor 20% uit vis. Dat was 5 jaar terug 80% en dat veroorzaakt nu de verminderde Omega-3-vetzuren. Gelukkig zijn er Omega-3-capsules te koop om toch de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen.

Bron: nu.nl

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance