hardloopschema-voor-beginners

Handig hardloopschema voor beginners

Wilt u eigenlijk wel hardlopen, maar weet u niet zo goed hoe dat het beste kunt opbouwen? Dan heeft de Hartstichting een handig hardloopschema voor u gemaakt. In 16 weken bouwt u het hardlopen op.

Hardloopschema

Het hardloopschema is erg handig om te gebruiken als u hardlopen wilt opbouwen. In 16 weken tijd wordt het schema steeds pittiger. In het begin zijn er veel wandelpauzes, die geleidelijk steeds korter worden. U houdt het hardlopen langer vol en aan het eind van het schema zou u bijna 1 uur achter elkaar kunnen hardlopen.
hardloopschema Hartstichting

Download hier het hardloopschema

Uitleg hardloopschema

In het trainingsschema staat per week:

  • Het aantal trainingsdagen
  • Het aantal minuten dat u achtereenvolgens moet hardlopen en wandelen tijdens een training
  • De totale tijdsduur van de training

Tips

Het hardloopschema is gemaakt voor mensen met een gemiddelde conditie en weinig hardloopervaring. Wanneer het beginniveau te laag is, kunt u gerust het schema vanaf latere weken beginnen. Als het niveau nog te hoog is, stopt u gerust eerder als 60 minuten teveel voor  u is. Probeer altijd een prettig, maar pittig tempo voor uzelf te vinden en begin en eindig de training met rek- en strekoefeningen om blessures te voorkomen.

Hartslagmeterhartslagmeter

Met een hartslagmeter kunt u heel doelgericht hardlopen. Door binnen een bepaalde hartslagzone te trainen, kunt u desgewenst uw conditie verbeteren, behouden of afvallen bijvoorbeeld.

Bron: hartstichting.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *