hooikoorts - hooikoortsseizoen - lichttherapie

Hallo hooikoorts!

Hoewel deze maand zowel koude als warme dagen bevat, kunnen we wel al zeggen dat het hooikoortsseizoen geopend is. Want er bloeien al wat bomen en planten, die hun stuifmeel in de lucht verspreiden. Daarom hebben sommige mensen – vooral degenen die erg gevoelig zijn voor pollen – al last van hooikoortsklachten.

Op dit moment bloeien er al wat bomen, zoals berken, beuken, katwilgen en taxussen. Het stuifmeel wordt door de wind in de lucht verspreid en als u dit inademt, kan uw neusslijmvlies heftig reageren. Dat resulteert in bijvoorbeeld een jeukende neus, een loopneus, niezen, maar ook hoofdpijn. Helaas zal het hooikoortsseizoen nog wel even duren. Tot en met oktober bloeit er van alles.

Tegen hooikoorts

Om hooikoortsklachten te verminderen of zelfs te voorkomen, zijn er allerlei middeltjes op de markt. Zoals neussprays of tabletten met antihistamine. Maar personen die liever geen geneesmiddelen gebruiken, kunnen ook een effectief alternatief gebruiken. En dat is een anti-allergieapparaatje. Dit is een klein apparaatje dat werkt met rood licht van een bepaalde frequentie. Dit rode licht komt uit 2 kleine lichtbronnen die u in uw neusgaten stopt. Hiermee maakt u uw neusslijmvlies minder vatbaar voor allergenen. U kunt het apparaatje veilig dagelijks gebruiken. Wilt u meer weten over lichttherapie bij hooikoorts? Bekijk dan ons complete assortiment anti-allergieapparaten.

Bronnen: pollennieuws.nl en hooikoortsradar.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *