Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Goedemorgen! Beter wakker worden met een lichtwekker

Goedemorgen! Beter wakker worden met een lichtwekker

Goedemorgen! Was het voor jou ook weer moeilijk om vanochtend uit bed te komen? Dan ben je niet de enige. Het is ’s ochtends langer donker en dat maakt het voor ons vaak moeilijk om goed wakker te worden en op te staan uit ons warme bed, want buiten is het ook nog koud. Het najaar is begonnen en dat is goed te merken.

Uitgerust opstaan

Op tijd naar bed gaan is vaak een goede oplossing om ’s ochtends beter op te kunnen staan. Maar niet iedereen wil of kan op tijd naar bed. En als je dan ook nog eens wakker wordt gemaakt door het irritante geluid van de wekker, dan is een ochtendhumeur niet ondenkbaar. Gelukkig is er iets voor de niet-vroege vogels onder ons: een wake-up light. Dat is een wekker die je wekt met licht: een lichtwekker. Doordat je hersenen al een signaal krijgen dat het dag wordt (de lichtwekker geeft langzaamaan steeds meer licht en dat komt via de ogen binnen, door de oogleden heen), word je rustiger en uitgeruster wakker. Je kunt bij het licht ook een melodietje, natuurgeluid of radio af laten spelen. Het is wel handig om te kijken of de wake-up light meer dan 1 alarmtijd heeft (denk aan een verschil in tijd om op te staan doordeweeks en in het weekend) en dat het instellen of uitzetten van de alarmtijd makkelijk gaat.

Moeite met in slaap vallen

Wie ’s avonds moeit heeft met in slaap vallen, kan een paar dingen doen. Zo wordt gezegd dat laat op de avond cafeïne drinken (dat zit vaak in koffie, thee, chocolademelk en cola bijvoorbeeld) niet handig is. Het is dus verstandig om die drankjes te laten staan. Ook het gebruik van onze smartphones tot laat heeft een slechte invloed op ons slaapgedrag, want het licht van deze apparaten zou ons dag- en nachtritme verstoren. Maar die smartphone laten liggen is voor sommigen een echte uitdaging. Een makkelijkere manier om beter in slaap te vallen is een wake-up light met zonsondergang-functie. Door het licht op de slaapkamer geleidelijk te dimmen, krijgen je hersenen een signaal dat het tijd is om te slapen en word je lekker moe. Zo kun je heerlijk ontspannen in slaap vallen.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance