Gewoon tandenpoetsen is voldoende - Shopvoorgezondheid
Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Gewoon tandenpoetsen is voldoende

Gewoon tandenpoetsen is voldoende

Flossen wordt al jaren aangeraden door tandartsen. Maar het schijnt dat flossen helemaal niet zoveel oplevert als beweerd wordt. Gewoon tandenpoetsen zou voldoende zijn.

Gesponsorde onderzoeken

Alle onderzoeken (wetenschappelijk en minder wetenschappelijk) die het positieve effect van flossen zijn inmiddels achterhaald. Uit vervolgstudies blijkt dat flossen helemaal niet zoveel bijdraagt aan de mondhygiëne. Het Amerikaanse persbureau AP heeft 25 meest grondige onderzoeken over flossen tegen het licht gehouden en deed een boekje open over de achtergrond van de onderzoeken: deze werden gesponsord door flosdraad-fabrikanten. De onafhankelijkheid van de onderzoeken is daarmee dus in het geding geraakt, maar daarnaast bleek er ook gewoon geen bewijs te zijn dat flossen echt zo belangrijk is.

Gewoon tandenpoetsen

Voor een gezond gebit is gewoon tandenpoetsen dus voldoende. Wel wordt er door tandartsen geadviseerd om te poetsen met een elektrische tandenborstel. Flossen mag daarnaast natuurlijk wel gewoon, maar misschien ken je dan wel het gedoe met afgebroken of vastzittende draadjes tussen je tanden. In dat geval is een elektrische flosser wel iets voor jou.

Bron: RTLnieuws.nl

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance