Fotografe doorbreekt taboe met foto’s van psoriasis - Shopvoorgezondheid
Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Fotografe doorbreekt taboe met foto’s van psoriasis

Fotografe doorbreekt taboe met foto’s van psoriasis

Starende blikken, gefluister en wijzen. Voor de 25-jarige Giorgia Lanuzza is het dagelijkse kost. De fotografe heeft psoriasis, waardoor haar hele lichaam onder de rode plekken zit. Ze heeft een heftige variant, waarbij haar lichaam soms voor 97 procent bedekt was met rode plekken en schilfers. Om het taboe op psoriasis te doorbreken, besloot zij foto’s van zichzelf te delen op Instagram en Facebook.

Positief met psoriasis

Lanuzza is erg open over haar huidaandoening. Zo schrijft ze op haar Facebookpagina dat de aandoening waarschijnlijk 12 jaar geleden werd aangewakkerd na het overlijden van haar vader. Toch geeft ze aan nu goed in haar vel te zitten. “We hebben positiviteit nodig, geen medicijnen”, schrijft ze. Binnenkort komt ze naar Nederland voor een campagne die in Amsterdam wordt opgenomen

Psoriasis

Psoriasis is een huidaandoening, waarbij de huid chronisch ontstoken is. Het is een auto-immuunziekte, waarbij het immuunsysteem lichaamseigen stoffen niet herkent en daardoor aanvalt. Dit uit zich in rode plekken, huidschilfers, jeuk en pijn. 1 op de 50 mensen lijdt aan psoriasis. De ziekte is helaas ongeneeslijk, maar er met behulp van lichttherapie met een UV-lamp kunnen de symptomen onderdrukt worden.

Bron: www.metronieuws.nl

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance