slowjuicer schoonmaken degezondheidsblog

Een slowjuicer schoonmaken: hoe werkt dat?

Met een slowjuicer maak je makkelijk zelf de lekkerste gezonde sapjes en smoothies, zodat je volop gezonde voedingsstoffen uit groente en fruit binnenkrijgt. Maar hoe maak je zo’n apparaat schoon? Wij geven tips.

Niet in de vaatwasser

Als je je slowjuicer na elk gebruik meteen (of zo snel mogelijk) reinigt, zit je altijd goed. De onderdelen van een slowjuicer zijn vaak niet vaatwasserbestendig, dus maak ze altijd met de hand schoon. Warm water is vaak al genoeg om alle losse onderdelen schoon te krijgen. Eventueel kun je een klein beetje afwasmiddel toevoegen, maar dit is niet per se nodig.

Haal alle demonteerbare onderdelen uit het apparaat en spoel ze goed schoon. Laat de onderdelen na het afwassen drogen in een afdruiprekje of maak ze direct droog met een theedoek. Plaats alle onderdelen weer terug als ze helemaal droog zijn en je kunt weer aan de slag met sapjes en smoothies maken!

Handig om te weten: er zijn ook zelfreinigende slowjuicers op de markt, waarbij je alleen maar wat water in het apparaat hoeft te doen en het zeefje te reinigen met een borsteltje.

Andere onderdelen reinigen

Bij veel slowjuicers krijg je een borsteltje om alle moeilijk bereikbare plekjes goed te kunnen reinigen. Vergeet niet om ook het zeefje goed schoon te maken. Zo raakt het niet verstopt of beschadigd. Door het veelvuldig persen van sapjes kunnen er vlekken op het apparaat komen. Deze kun je weghalen door een schuursponsje en een beetje fornuisreiniger te gebruiken.

Dagelijks slowjuicer schoonmaken

Dagelijks na gebruik de slowjuicer schoonmaken is verstandig. Doe je dat niet, dan blijven er allemaal eetresten in zitten die je er volgens niet meer goed uit krijgt. Stukjes vruchtvlees en andere restjes van groente en fruit kunnen dan bijvoorbeeld in het sap terecht komen, waardoor je volgende versgeperste sapjes minder lekker smaken. Op lange termijn kan niet goed schoonmaken zelfs de kwaliteit van het apparaat verminderen. En dat is natuurlijk zonde.

Meer weten?

Lees ook ons blogartikel over de voordelen van een slowjuicer.

Shopvoorgezondheid is een webshop, gespecialiseerd in producten op het gebied van gezondheid, veiligheid en wellness. In ons assortiment vind je allerlei gezondheidsartikelen, zoals slowjuicers, blenders, Golden Naturals supplementen, bloeddrukmeters, daglichtlampen en luchtbevochtigers. Alles voor een goed en gezond leven!

Wil je meer weten over een gezonde leefstijl of heb je een persoonlijk productadvies nodig? Neem contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *