Mooie huid? Probeer deze 5 vitaminen - Blog Shopvoorgezondheid - Shopvoorgezondheid
Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

De 5 beste vitaminen voor een mooie huid

De 5 beste vitaminen voor een mooie huid

Een mooie huid begint bij een goede gezondheid. Als je er gezond en stralend uit wil blijven zien, is het essentieel dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Wil je een zachte en soepele huid, de kans op rimpels verkleinen of je huidskleur verbeteren? Probeer deze 5 vitaminen voor een stralende huid!

Tip 1 – Vitamine A voor een jongere huid

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Vitamine A of retinol draagt bij aan een goede weerstand en gebruik je voor een gezonde huid, haar en nagels. De vitamine vertraagt het verouderingsproces door de aanmaak van huidcellen te stimuleren. Doordat vitamine A ervoor zorgt dat je meer collageen produceert, werkt het tegen rimpels en zorgt het voor een zachtere en jonger ogende huid. Heb je een tekort aan deze vitamine, dan is dat onder andere te zien aan een droge en doffe huid.

Waar zit het in?

Vlees, vis, zuivelproducten, ei, margarine, halvarine, spinazie, broccoli, boerenkool, zoete aardappel, wortels, mandarijnen, sinaasappels, mango en bananen.

Wist je dat…
Vitamine A niet alleen in voeding en supplementen zit, maar ook in crèmes? Zo kan vitamine A-zuur crème helpen bij acne.

Tip 2 – Vitamine B3 tegen een droge huid en roodheid

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Het vitamine B-complex bestaat uit 8 verschillende vitaminen, waaronder vitamine B1 en vitamine B3. Met name vitamine B3 draagt bij aan een gezonde huid door de hydratatie van de huid te verbeteren en roodheid te verminderen. Het beschermt je velletje tegen invloeden van buitenaf en versterkt de natuurlijke barrièrefunctie waardoor je minder vocht verliest. Het resultaat: je huid voelt zachter en soepeler.

Ook verlaagt deze vitamine de productie van pigment, waardoor de kans kleiner is dat je donkere pigmentvlekken ontwikkelt. Door de ontstekingsremmende werking is de vitamine bovendien effectief bij de behandeling van allerlei huidproblemen, zoals acne, een droge huid en eczeem.

Waar zit het in?

Zilvervliesrijst, vette vis, noten, champignons, chiazaad en peulvruchten.

Tip 3 – Vitamine C voor een gladde en stevige huid

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Dit antioxidant zorgt niet alleen voor een goede weerstand, maar houdt ook de conditie van je huid op peil. Dankzij vitamine C ben je beter bestand tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling. Wel is het belangrijk om daarnaast bij zonnig weer een zonnebrandcrème te gebruiken (minimaal factor 30).

Deze vitamine staat erom bekend dat het huidveroudering tegengaat en de aanmaak van pigment remt, waardoor je minder snel pigmentvlekken krijgt. Vitamine C heb je nodig om collageen aan te maken, een stofje dat zorgt voor een gladde en stevige huid. Heb je last van puistjes of onzuiverheden? Met vitamine C voorkom je huidirritatie en kan je huid sneller herstellen. Door de ontstekingsremmende werking kan het helpen bij huidaandoeningen als rosacea en acne.

Met een supplement, zoals Vitamine C 1000 Gold, zorg je dat je er voldoende van binnen krijgt. In veel multivitaminen zit ook vitamine C verwerkt.

Waar zit het in?

(Rode) paprika, spinazie, spruiten, kiwi’s, broccoli, boerenkool, sinaasappel, aardbeien en papaya.

Tip 4 – Vitamine D tegen een droge of onrustige huid

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Vitamine D beschermt je huid tegen schade van de zon, draagt bij aan een goede wondgenezing en heeft een ontstekingsremmende werking. Het kan ook de kans op huidmelanoom verkleinen.

Je huid maakt van nature vitamine D aan onder invloed van zonlicht. 15 tot 30 minuten buiten wandelen is vaak al genoeg om er voldoende van binnen te krijgen, maar vooral in de herfst en winter kampen veel mensen met een tekort doordat het dan langer donkerder is. Ook als je een donkere huid hebt is er een groter risico dat je er te weinig van binnen krijgt, omdat dit huidtype meer vitamine D nodig heeft dan dat je kunt halen uit zonlicht en voeding. Daarnaast maakt een oudere huid minder vitamine D aan dan een jongere huid. Een tekort is te herkennen aan een doffere huidskleur, een onrustige of droge huid en fijne lijntjes in het gezicht.

Waar zit het in?

Rundvlees, vette vis, kaas, eieren en levertraan.

Tip 5 – Vitamine E voor een vochtige en jongere huid

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Vitamine E houdt je huid jong door te zorgen voor een optimale vochtbalans en de natuurlijke huidbarrière te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dankzij de hydraterende werking helpt het ook tegen een droge huid. Verder heeft vitamine E een verzachtende werking bij schade door UV-straling of een rode en gezwollen huid. In Multi Strong Gold vind je onder andere vitamine E.

Waar zit het in?

Zonnebloempitten, hazelnoten, pijnboompitten, paranoten, pinda’s, garnalen, pistache, pecannoten, eieren, spinazie, avocado, zonnebloemolie en tarwekiemolie.

Lukt het niet om voldoende vitamines binnen te krijgen via voeding? Dan kun je ook een supplement nemen.

Huid verbeteren met vitaminen

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam, dus is het nodig om hier goed voor te zorgen. Door invloeden van buitenaf, zoals wisselende weersomstandigheden, is ons velletje erg kwetsbaar. Het is dus verstandig om je huid van buitenaf te beschermen, maar goede huidverzorging van binnenuit is minstens net zo belangrijk.

Bij huidaandoeningen als psoriasis, acne en rosacea is de juiste huidverzorging nog belangrijker. Maar ook bij aandoeningen als diabetes is de kans op huidproblemen groter, vooral bij diabetes type 1. Zorg ervoor dat je voldoende vitaminen binnen krijgt via voeding of supplementen, maar vergeet ook niet om voldoende te bewegen, gevarieerd te eten en elke dag genoeg water te drinken (minimaal 1,5 liter). Zo houd je je huid gezond en stralend!

Persoonlijk advies nodig over vitaminen?

Wil je een persoonlijk advies over voedingssupplementen? Wij helpen je graag! Neem even contact met ons op: telefonisch, via e-mail of via de chat.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance