Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

“Bewegen op middelbare leeftijd zorgt voor een heldere geest als oudere”

“Bewegen op middelbare leeftijd zorgt voor een heldere geest als oudere”

Wie op middelbare leeftijd sport, heeft daar op latere leeftijd veel profijt van. Na gemiddeld 25 jaar is bij actieve mensen die meer bewegen de cognitie beter dan bij inactieve mensen.

Onderzoekers van de universiteiten van Helsinki, Jyväskylä en Turku onderzochten gegevens uit een bevolkingsonderzoek onder ruim 3.000 Finse tweelingen. Uit deze statistieken concluderen zij dat lichaamsbeweging goed is voor de cognitie, waaronder het geheugen. Matige beweging is voldoende, want het is niet zo dat meer sporten per definitie beter is voor de cognitie.

Dementie

Volgens de Finse onderzoekers is lichaamsbeweging altijd goed voor de cognitie, ongeacht de levensstijl of demografische kenmerken. Wie niet actief is, heeft een significant hogere kans op dementie en andere mentale aandoeningen. De resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Alzheimer’s Disease.

Blijven bewegen

Bewegen heeft veel positieve voordelen en daarom is belangrijk om te blijven bewegen. Op middelbare leeftijd en op latere leeftijd. Heel enthousiast sporten is niet nodig. Stevig wandelen heeft al veel gezondheidsvoordelen. De bewegingsactiviteit kan gemonitord worden door een activity tracker.

Bron: nu.nl

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance