Benen ontharen: ’s ochtends of ’s avonds?

De meeste vrouwen ontharen hun benen ’s ochtends. Even snel onder de douche een scheermesje over de benen en de benen zijn klaar om gezien te worden. Maar wat blijkt? Er is een andere manier om veel gladdere benen te krijgen.

’s Avonds ontharen

U kunt namelijk het beste uw benen ’s avonds scheren, epileren of ontharen met een IPL-apparaat of laser-ontharingsapparaat. Dat komt omdat wanneer we gaan slapen, onze benen warm worden en lichtjes opzwellen. Daardoor trekken de gemiste kleine haartjes zich terug in hun haarfollikels, waardoor ze minder zichtbaar zijn. Omdat de benen ’s ochtends ook nog warm zijn, lijken uw benen een stuk gladder.

Stekeltjes

Wanneer u toch uw benen ’s ochtends onthaart, krijgt u het tegengestelde effect: door de kou verstrakken de poriën en de huid, waardoor de haartjes beter te zien zijn en stekeliger aanvoelen.

Ontharen

ontharingsapparaats Avonds ontharen is dus het devies. En ontharen kan op verschillende manieren. U kunt een eenvoudig scheermesje gebruiken, of een scheerapparaat. Het nadeel daarvan is dat u eigenlijk iedere avond dan uw benen zou moeten scheren. Voor langer gladde benen kunt u uw benen beter epileren: de haartjes worden met de haarwortel verwijderd en het duurt dus langer voordat er een haartje teruggroeit. Voor een nog langer effect kunt u denken aan IPL-ontharing of een laser-ontharingsapparaat. Hier lees je alles over de verschillende ontharingsapparaten.

Bron: libelle.nl

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *