8 weetjes over moedermelk - Blog Shopvoorgezondheid - Shopvoorgezondheid
Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

8 weetjes over moedermelk

8 weetjes over moedermelk

Dat moedermelk goed is voor je baby is oud nieuws. Maar wist je ook dat moedermelk een heel goed anti-rimpelmiddel is en dat het een ontsmettende werking heeft? We hebben 8 feitjes over moedermelk op een rij gezet die je (misschien) nog niet wist.

Weetje 1 – Het smaakt altijd anders

Baby’s drinken dag in dag uit dezelfde moedermelk. Dat lijkt qua smaak te gaan vervelen, maar niets is minder waar: de smaak is afhankelijk van wat de moeder eet. Dus zolang mama maar varieert met eten, heeft de baby ook genoeg smaken.

Weetje 2 – Vloeibaar goud

Veel vrouwen bestempelen hun melk als ‘vloeibaar goud’. Dat komt omdat de eerste melk, de colostrum, een gelige kleur heeft. Dit is essentieel voor de baby. Het bevat hoge concentraties eiwitten en suikers en ziektewerende stoffen die de baby beschermen. In China wordt moedermelk zelfs gezien als melk voor de rijken en kan het gewoon gekocht worden om door volwassenen opgedronken te worden. Dat heeft ook te maken met weetje nummer 3.

Weetje 3 – Wondermiddel

Moedermelk wordt ook weleens gezien als wondermiddel met helende krachten. Alledaagse kwaaltjes, zoals oog- en oorontsteking, muggenbulten en kleine wondjes, zouden ermee verholpen kunnen worden. Al een paar kleine druppels zouden voldoende zijn. Dat komt door de stof IgA (Immunoglobuline A) dat ontstekingsremmend en genezend werkt.

Weetje 4 – Calorieverbranding met borstvoeding

Vrouwen die borstvoeding geven verbranden extra calorieën. Volgens Health Foundations Birth Center verbranden vrouwen tijdens het geven van borstvoeding zo’n 1000 calorieën per dag. Dat is te vergelijken met een intensieve training.

Weetje 5 – Ongelijke melkproductie

Dat borsten van vrouwen eigenlijk nooit helemaal gelijk zijn, uit zich niet alleen in vorm, maar ook in melkproductie. Volgens Health Foundations Birth Center produceert driekwart van de moeders meer melk met haar rechterborst. En dat heeft ook niets te maken met rechts- of linkshandigheid.

Weetje 6 - Anti-rimpel crème

Last van rimpels of onzuiverheden? Het laurinezuur uit de melk werkt heel goed tegen huidveroudering, puistjes en ontstekingen. Gewoon wat moedermelk op een wattenschijfje druppelen en je gezicht mee insmeren na je gezichtsreiniging.

Weetje 7 – Goed voor eigen nachtrust

Het is niet alleen dat baby’s vaak na of tijdens de borstvoeding in slaap vallen, omdat uit de borst drinken zo hard werken is. Moedermelk bevat namelijk ook melatonine. Dit stofje wekt de slaap op. Ook is borstvoeding geven goed voor de eigen nachtrust. Uit een onderzoek bleek dat ouders die borstvoeding geven gemiddeld 40 tot 45 minuten meer slaap krijgen per nacht in de eerste 3 maanden. En dat is fijn, want de eerste maanden kunnen erg zwaar zijn.

Weetje 8 – Gebak met moedermelk

In sommige culturen wordt de melk verwerkt in gerechten. Vaak is dat gebak, dat wordt uitgedeeld aan de kraamvisite. Niet alleen omdat het zo gezond is, maar vooral omdat het heel speciaal is en het ontvangen van moedermelk-gebak getuigt van een speciale band met het gezin.

Bron: oudersvannu.nl 

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance