koude voeten - dedegezondheidsblog foto

7 tips tegen koude voeten

Een derde van alle vrouwen heeft regelmatig last van koude voeten. Vooral nu het koud wordt buiten, lijkt er niets te helpen tegen die ijskoude voeten. Voordat we onze 7 tips tegen koude voeten prijsgeven, leggen we eerst kort uit hoe het komt dat die voeten zo koud zijn.

Oorzaak koude voeten

Vaak zijn koude voeten het gevolg van een verslechterde bloedsomloop. Wanneer de omgevingstemperatuur daalt, daalt ook onze lichaamstemperatuur. Daardoor trekken bloedvaten in de huid samen, om warmte zoveel mogelijk vast te houden in het lichaam. Maar het gevolg daarvan is dat de bloedtoevoer in onze voeten afneemt en ze dus koud worden. Op zich is dat logisch, want voeten zijn geen vitale organen, en juist die organen probeert ons lichaam optimaal warm te houden.

Ook kan iemands levensstijl koude voeten veroorzaken: weinig beweging, knellende schoenen en roken bevorderen koude voeten.

Ten slotte is er een aantal ziekten die de oorzaak van koude voeten kunnen zijn: diabetes, reuma en de ziekte van Raynaud. Ook mensen met hartproblemen of slechte conditie hebben vaker last van koude voeten. Vrouwen hebben ook meer last van koude voeten, onder invloed van hormonen.

Warme voeten

voetenwarmerAls u genoeg heeft van die koude voeten (van uzelf of uw partner) dan kunt u onderstaande tips eens proberen:

  1. Trek warme sokken aan en draag meerdere lagen kleding (dat isoleert beter dan 1 dik kledingstuk).
  2. Meer beweging helpt de bloedcirculatie op gang en helpt voeten beter warm te worden of te blijven.
  3. Mensen die niet zo mobiel zijn, kunnen gebruik maken van een elektrische spierstimulatie om de doorbloeding in de voeten en benen op gang te brengen.
  4. Een voetmassage helpt ook de doorbloeding in de voeten op gang te brengen.
  5. Wisselbaden (van koud naar warm en andersom) stimuleren de bloedsomloop.
  6. Een warm voetenbad kan helpen uw voeten snel warm te worden.
  7. Een voetenwarmer is ideaal voor mensen die echt veel last hebben van koude voeten.

Bron: gezondheidsnet.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *