Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

7 tips tegen koude voeten

7 tips tegen koude voeten

Een derde van alle vrouwen heeft regelmatig last van koude voeten. Vooral nu het koud wordt buiten, lijkt er niets te helpen tegen die ijskoude voeten. Voordat we onze 7 tips tegen koude voeten prijsgeven, leggen we eerst kort uit hoe het komt dat die voeten zo koud zijn.

Oorzaak koude voeten

Vaak zijn koude voeten het gevolg van een verslechterde bloedsomloop. Wanneer de omgevingstemperatuur daalt, daalt ook onze lichaamstemperatuur. Daardoor trekken bloedvaten in de huid samen, om warmte zoveel mogelijk vast te houden in het lichaam. Maar het gevolg daarvan is dat de bloedtoevoer in onze voeten afneemt en ze dus koud worden. Op zich is dat logisch, want voeten zijn geen vitale organen, en juist die organen probeert ons lichaam optimaal warm te houden.

Ook kan iemands levensstijl koude voeten veroorzaken: weinig beweging, knellende schoenen en roken bevorderen koude voeten.

Ten slotte is er een aantal ziekten die de oorzaak van koude voeten kunnen zijn: diabetes, reuma en de ziekte van Raynaud. Ook mensen met hartproblemen of slechte conditie hebben vaker last van koude voeten. Vrouwen hebben ook meer last van koude voeten onder invloed van hormonen.

Warme voeten

Heb je genoeg van die koude voeten? Probeer deze tips dan eens: 

  1. Trek warme sokken aan en draag meerdere lagen kleding. Dat isoleert beter dan 1 dik kledingstuk.
  2. Meer beweging helpt de bloedcirculatie op gang en helpt voeten beter warm te worden of te blijven.
  3. Mensen die niet zo mobiel zijn, kunnen gebruik maken van een elektrische spierstimulatie om de doorbloeding in de voeten en benen op gang te brengen.
  4. Een voetmassage helpt ook de doorbloeding in de voeten op gang te brengen.
  5. Wisselbaden (van koud naar warm en andersom) stimuleren de bloedsomloop.
  6. Een warm voetenbad kan helpen om je voeten snel warm te krijgen.
  7. Een voetenwarmer is ideaal voor mensen die veel last hebben van koude voeten. Heb je vooral 's nachts last van ijskoude voetjes? Dan is een warmtedeken met voetverwarmingszone iets voor jou.

Bron: gezondheidsnet.nl

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance