Genieten van de lente: onze tips - Blog Shopvoorgezondheid - Shopvoorgezondheid
Gratis verzenden vanaf 35 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

7 tips om optimaal te genieten van het mooie weer

7 tips om optimaal te genieten van het mooie weer

Na al die regen en kou is het eindelijk weer tijd om de eerste lentezonnestralen te verwelkomen. De zon maakt vrolijk en nodigt uit om lekker naar buiten te gaan. Met deze tips geniet je optimaal van het mooie weer.

1. Sta vroeg op

En profiteer volop van het zonlicht. Zet in huis de ramen en deuren open en adem de frisse lucht van het nieuwe seizoen in. Begin de dag met een ontbijtje op het balkon of ga goed van start met een ochtendwandeling of training, het liefst in de buitenlucht.

2. Ga naar buiten!

Zoek de natuur op. Maak een flinke wandeling of een heerlijke fietstocht en neem alles wat je hoort en ziet uitgebreid in je op. De warme zonnestralen, de fluitende vogels, de stralende lentekleuren… Nu de dagen langer zijn is het ook ’s avonds nog heerlijk om erop uit te gaan. Ga goed voorbereid de deur uit met onze anti-insectenmiddelen en speciale producten bij hooikoortsklachten. En vergeet jezelf niet in te smeren met zonnebrandcrème.

Nieuwe plekken ontdekken? Gebruik de gratis Route app van Natuurmonumenten met ruim 300 wandel-, fiets- en kanoroutes door heel Nederland. Boswachters leiden je aan de hand van audiofragmenten rond en vertellen de verhalen achter de plekken.

3. Een nieuw seizoen, een nieuw doel

Bedenk aan welke doelen je in dit nieuwe seizoen wilt gaan werken. Geef het huis bijvoorbeeld een frisse uitstraling met accessoires in lichte kleuren of werk aan je gezondheid door meer te sporten. Warm weer en de rijke aanwezigheid van daglicht motiveren om extra actief te zijn. Gebruik voor meer motivatie op sportgebied een activity tracker, zoals de Soehnle Fit Connect 100, die al je activiteit registreert en aanmoedigt om in beweging te blijven.

4. Pak een terrasje of eet een ijsje

Verruil de bank inclusief knus dekentje voor gezelligheid op het terras! Spreek met een vriend af en klets bij terwijl je geniet van een drankje in de zon. Of probeer een nieuwe ijssmaak uit bij de ijssalon.

5. Ga tuinieren

De lente is ideaal om te beginnen met tuinieren. Door de zon krijgen de plantjes weer volop kans om te groeien en zijn we vaker in de tuin te vinden. Ook is het niet zo ontzettend warm, waardoor het goed uit te houden is als je druk aan het tuinieren bent.

6. Maak je huis lenteklaar met bloemen en lentegeuren

Denken we aan lente, dan denken we vaak ook aan bloemen en planten. Fleur je huis op met een bos bloemen. Dat staat kleurrijk in je interieur en vrolijkt de boel ook nog eens op. Vervang typische winteraroma’s in huis voor zomerse luchtjes, zoals de geuren van jasmijn of citroen.

7. Lichter eten

In de lente eten we vaak lichter dan in de winter en staan salades en sapjes weer vaker op het menu. Wees creatief en maak de lekkerste lichte maaltijden en drankjes vol met groente en fruit. Gebruik bijvoorbeeld een blender om gezonde en frisse sapjes te maken.

Met deze tips begin je goed aan de lente. Geniet ervan!

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance