griep - verkoudheid

5 tips tegen de griep

Er is bijna geen ontkomen meer aan: het griepvirus heerst weer. Er is helaas geen geneesmiddel voor griep, maar wel zijn er allerlei middeltjes om de vervelende symptomen te verminderen. We vonden 5 tips tegen griep uit grootmoeders tijd.

Tip 1 – Vlierbessen verhogen weerstand

Vlierbessen staan erom bekend dat ze ons immuunsysteem versterken en ze dus goed werken tegen virussen. Een paar eetlepels vlierbessenstroop per dag zouden wonderen kunnen verrichten.

Tip 2 – Zeezout en salie tegen een zere keel

Gorgelen met zeezout in water zou keelpijn kunnen verminderen. Zeezout heeft namelijk een ontstekingsremmende werking. In combinatie met salie kan de keelpijn zelfs tijdelijk verdwijnen.

Tip 3 – Knoflook en ui tegen verstopte luchtwegen

Last van een verstopte neus? Snij dan een rauw ui in grote stukken en leg deze op een schoteltje op het nachtkastje als u slaapt. Ook een rauw teentje knoflook eten schijnt te helpen. Knoflook en ui bevatten antivirale en antibacteriële eigenschappen. En de sterke geuren helpen verstopte luchtwegen te openen. Ook een stoombad met knoflook in plaats van menthol kan goed helpen.

Tip 4 – Hoestdrank tegen hoesten

Er zijn veel soorten hoesten: kriebelhoest, vastzittende hoest etcetera. Onderdruk een hoestbui nooit, maar hoest vrijuit. Dat maakt de luchtwegen namelijk schoon. Voor iedere hoest is er wel een ander hoestdrankje.

Tip 5 – Veel drinken

Door veel water te drinken, worden afvalstoffen uit ons lichaam verwijderd. Dus ook slechte bacteriën en virussen die ons ziek maken.

Bron: margriet.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *