Gratis verzenden vanaf 40 euro (in NL)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

12 veelgemaakte fouten bij afvallen

12 veelgemaakte fouten bij afvallen

Afvallen kan soms erg lastig zijn. Denk je alles goed te doen, maar val je geen onsje af? Dan kan dat liggen aan deze 12 veelgemaakte fouten bij afvallen:

Fout 1 – Focus op gewicht

Gewicht alleen zegt niet zo veel. Het gaat om verschillende factoren die je gewicht beïnvloeden. Zo wegen spieren bijvoorbeeld meer dan vet. Ook het moment van wegen is erg belangrijk. Weeg jezelf altijd op hetzelfde moment en op dezelfde weegschaal. Bij voorkeur doe je dat een kwartier na het opstaan, na de toiletgang en voor het ontbijt. Een vetmeter of diagnoseweegschaal geeft je meer inzicht in de samenstelling van je gewicht.

Fout 2 – Te veel of juist te weinig calorieën eten

Te veel calorieën binnenkrijgen, dus meer dan je kunt verbranden, helpt natuurlijk niet bij het afvallen. Maar te weinig calorieën binnenkrijgen is ook niet goed. Dit zorgt voor honger en een verminderd metabolisme en verminderde spiermassa.

Fout 3 – Te weinig of juist te veel bewegen

Te weinig bewegen zorgt natuurlijk voor spiermassaverlies en een lager metabolisme. Te veel beweging is daarentegen ook niet goed: het is niet gezond en niet effectiever dan voldoende beweging. Uiteindelijk kan het ook veel stress opleveren, omdat je steeds meer wil bewegen.

Fout 4 – Niet gewichtheffen

Veel mensen die willen afvallen denken voornamelijk aan cardio. Maar gewichtheffen of weerstandstraining kan juist heel erg helpen om ons metabolisme aan te wakkeren, onze spiermassa te verhogen en vet te verliezen.

Fout 5 – Light producten eten

Light producten die minder vet bevatten lijken goed om af te vallen. Deze producten bevatten echter wel meer suikers. Die zorgen ervoor dat we honger krijgen en meer calorieën innemen. Kies dus liever voor de gewone variant.

Fout 6 – Overschatting calorieverbranding

Vaak denken we dat we met bepaalde trainingen of oefeningen meer calorieën verbranden dan in werkelijkheid gebeurt. Het is dus goed om te weten hoeveel calorieën je echt verbrandt. Dit kun je meten met een calorieënteller, zoals in een hartslagmeter of stappenteller.

Fout 7 – Te weinig proteïne

Bij afvallen denken we vaak aan een streng dieet, maar het is juist belangrijk om voldoende proteïnes te eten. Eiwitten helpen namelijk onze trek te verminderen, ons gevoel van een volle maag en ons metabolisme verhogen.

Fout 8 – Te weinig vezels

Voldoende vezels eten kan ons hongergevoel te verminderen, waardoor we minder eten. Ook helpt het eten van vezels om minder calorieën van andere voedingsstoffen in ons lichaam op te nemen.

Fout 9 – Te vaak eten

Het klinkt als een open deur, maar toch kunnen we het niet genoeg benadrukken: het is belangrijk om niet te vaak te eten als je wil afvallen. Sommige mensen geloven dat regelmatig eten bijdraagt aan een continue spijsvertering, waardoor we geen pieken en dalen in onze bloedsuiker hebben. Hoewel dat klopt, is het wel van belang om niet te vaak en daardoor te veel te eten. Wil je toch meer eetmomenten behouden? Kies dan voor snoepgroenten die calorie-arm zijn als tussendoortje.

Fout 10 – Onrealistische verwachtingen

Als je een streefgewicht hebt dat niet realistisch is, zal je alleen maar gefrustreerd raken en uiteindelijk opgeven. Zorg er daarom voor dat je een realistisch streefgewicht binnen een haalbare periode hanteert. Eventueel kun je hiervoor advies vragen bij een personal trainer.

Fout 11 – Vruchtensap drinken

Fruit is gezond, maar sommige fruitsoorten zitten vol met suikers. Vooral vruchtendranken, zoals sinaasappelsap, bevatten te veel suikers. Water drinken is wat dat betreft het beste.

Fout 12 – Bewerkte voeding

Veel voedsel is bewerkt en dat helpt zeker niet met afvallen. Kies daarom zo veel mogelijk voor onbewerkte voeding.

Bron: independent.co.uk

Waar ben je naar op zoek?

Compare Your Items (3 Items)

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Color:Black

$ 899.99 $ 999.99 10% off

Add to Cart

+ Add Product

Performance